Hetty Ramakers in Medisch Centrum Rhenen

Overzicht

Datum: 21 oktober 2019

Kunstenares Hetty Ramakers exposeert in november en december in de gang en wachtkamer van Medisch Centrum Rhenen, ook bekend als het Gezondheidscentrum. Al eerder waren haar werken te zien bij Kunst in de Etalage (aan de Munstraat). Daarnaast nam ze onder andere deel aan De Kunstroute 2019.

 

Hetty Ramakers (1946) begon ruim twaalf jaar geleden met schilderslessen bij Evelien van Os van Atelier De Laarse Berg in Rhenen. Daarna volgde ze lessen en workshops bij onder meer Jack van den Dungen en Jochina van Kruistum. Hetty experimenteert met allerlei materialen, zoals karton, lood, gips, wol, en jute. Het ene moment maakt de kunstenares figuratief werk, het andere abstract, waarbij ze hoofdzakelijk met acrylverf werkt.

 

Werkwijze
Tijdens het schilderen ontstaat een idee wat het gaat worden of heeft Hetty een idee van buitenaf gekregen. Opzet en toeval zijn vaak nauw met elkaar verweven. Kleuren worden in loop van het schilderij steeds meer op elkaar afgestemd, evenals de vorm(en) van de vaak toegevoegde multimedia. Door steeds te blijven experimenteren en met interesse andere kunstenaars te blijven volgen, verbreedt Hetty Ramkers haar kennis.

 

Kunst in Rhenen - Expositie van Hetty Ramakers in Medisch Centrum Rhenen

 

Het schilderen is inmiddels een echte passie voor de kunstenares geworden. Het maakt de geest vrij  en geeft ontzettend veel plezier tijdens het bezig zijn met een doek en verf. Workshops, lessen en het bezoeken van exposities, blijven noodzakelijk om je te blijven ontwikkelen en vernieuwen. Inmiddels heeft Hetty Ramakers geëxposeerd bij o.a. Het Paviljoenhotel, bijna jaarlijks in het Medisch Centrum, de Vlam, de Tollenkanp, Ka-Art en Oude Raadhuis tijdens de Kunstroute. Tevens exposeert ze permanent in voormalige Bergmavo, de huidige Wihelminahof. Volgend jaar staat ook een expositie in de bibliotheek van Renswoude op de planning.

 

Indien u rustig van Hetty’s kunst wilt genieten, kunt u de exposite in Medisch Centrum Rhenen het best tussen de middag te bekijken. Medisch Centrum Rhenen is gevestigd aan de Nieuwe Veenendaalseweg 51A. Surf voor meer informatie over Hetty naar haar website.