HET DUURZAME UTRECHTSE HEUVELRUGBIER

Overzicht

Datum: 19 maart 2015

Als eerste dierenpark in Nederland gaat Ouwehands Dierenpark in Rhenen een duurzaam streekbier schenken. Het Duurzame Utrechtse Heuvelrug Bier DUHRBI type Blond is gemaakt van water en gerst van de Utrechtse Heuvelrug. Het staat hiervoor onder controle en toezicht van de Universiteit van Wageningen. Uit de inkomsten van het bier worden cultuurhistorische bezienswaardigheden en evenementen op de Utrechtse Heuvelrug gesteund.

 

Manager Food & Beverage van Ouwehands Dierenpark Micha Huisman laat weten dat dit een tijd is waarin streekbieren en de duurzaamheidgedachte steeds meer aandacht krijgen. Ouwehands Dierenpark wil hierin graag een rol van betekenis spelen.

 

“Nadat Jan Spies, secretaris van stichting Promo Heuvelrug het Utrechtse Heuvelrug Bier aan ons voorstelde en wij het tijdens een proeverij rustig konden beoordelen, hoefden wij niet zo lang meer na te denken. Een bier van deze kwaliteit, met zo’n unieke smaak past bij de duurzaamheidgedachte die wij in Ouwehands Dierenpark hebben. We hebben besloten dit bier in ons assortiment op te nemen. Gasten zullen nu ook in Ouwehands Dierenpark kunnen genieten van dit Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier.”

 

DUHRBI type Blond is ook te koop bij Steakhouse Cunera en Hotel ’t Paviljoen in Rhenen. Het bier is te bestellen bij de stichting Promo Heuvelrug via 06-14798730 of info@promoheuvelrug.nl.

 

Bron: Ouwehands Dierenpark Rhenen