Henny W. Boor exposeert in Everwijnsgoed

Overzicht

Datum: 16 juli 2018

Zondag 29 juli  exposeert de Rhenense Henny W. Boor op uitnodiging van Kunstenaars Ede en Omstreken in het Everwijnsgoed in Renkum. Tussen 11:00 en 17:00 uur kunt u  de beelden bekijken waarmee de  kunstenares aanwezig is.

 

Henny W. Boor werkt in zachte steensoorten zoals serpentijn, albast en speksteen. Haar werk is figuratief of non-figuratief. “Een steen stelt je altijd voor verrassingen. Soms moet je je concept grondig bijstellen, maar uiteindelijk is het resultaat toch bevredigend. Het proces van vormgeven blijft daardoor spannend. Tevens exposeerde Henny W. Boor diverse malen met schilderijen bij Kunst in de Etalage. Haar kleurrijke vrouwenportretten, geïnspireerd door de “grote ogen” van Kees van Dongen en door de vrouwenportretten van zijn bewonderaar Jean-Pierre Cassigneul, zijn een eigen leven gaan leiden. Meer in de richting van grafische vormgeving door hun scherpe lijnen en vlakken. De vrolijke en fleurige kleuren vallen meteen

 

Kunst uit Rhenen - Henny W. Boor exposeert met Kunstenaars Ede en Omstreken in Everwijnsgoed

 

 

Everwijnsgoed
Een uitstapje op zondag naar het Everwijnsgoed is zeker een aanrader. Het Everwijnsgoed kent een lange historie. In het Renkums Beekdal staat al sinds 1627 een boerderij. De huidige boerderij “Everwijnsgoed” werd in 1805 gebouwd door Jhr. Munter. De naam, gebeiteld in de gevelsteen boven de voordeur, duikt voor het eerst op in de papieren uit 1790.

 

De oorspronkelijke Betuwse T boerderij werd later uitgebreid met twee schuren; een staaltje van landelijke bouwkunst met goed uitgevoerd metselwerk en ellipsvormige bogen boven de deuren. Door jarenlange leegstand raakte de boerderij in verval. Vanaf 31 december 1997 werd de boerderij eigendom van de Stichting Monument Everwijnsgoed.

 

Programma
Expo:

Thea Botschuijver (schilderijen)

Manuela van Schaick (keramiek en sieraden)

Trudy van Eijk (schilderijen)

Henny Boor  (beelden)

Wim Dimmendaal (fotografie bewerkt met digipaint; zie boven)

 

Stal:

Schildersvrienden Margreet van Eck, Rob Jansen en Willy van der Linde

 

Muziek:

Helma Uijterwaal (zang)

 

Everwijnsgoed is gevestigd aan de Bennekomseweg 160 in Renkum. Meer informatie over kunst en muziek op de zondagen is te vinden op de website.