GREBBELINIECONCERT & KLANKBEELD

Overzicht

Datum: 16 december 2014

Een bijzonder project in het kader van de herdenking 75 jaar Slag om de Grebbeberg.
Jonge muzikanten uit de Grebbeliniegemeenten zijn uitgenodigd om een orkest te formeren. Zij geven op zaterdag 20 december om 16.00 uur een concert onder leiding van dirigent Olaf Baeke in de Cunerakerk.

 

Op het programma staat een speciaal arrangement van de Grebbeliniesymfonie, gecomponeerd door Bas van Otterloo. Het jeugdorkest speelt ook filmmuziek uit o.a. Pearl Harbour en de bekende muziek van Glenn Miller uit de jaren ’40-’45 en ‘So this is Christmas / War is over’ van John Lennon.

 

Een bijzondere rol tijdens dit concert is weggelegd voor de CKV leerlingen van Pantarijn, docent Tamara Khovan en de Stichting DichterbijKunst. In een workshop hebben de leerlingen op de iPad muziek gecomponeerd en tekeningen gemaakt met iPad sketching.

 

workshop-klankbeeldenmaken

 

De Stichting DichterbijKunst maakt van alle schetsen en muziek één klankbeeld. Het vormt een belangrijk onderdeel van het Grebbelinieconcert en zal op een spectaculaire manier aan de bezoekers worden gepresenteerd.

 

De Rhenense muziekverenigingen OBK en Ons Genoegen organiseren het concert in samenwerking met Lea Drost, cultuurcoördinator.