Gezamenlijke expositie van Rheactief-leden

Overzicht

Datum: 5 november 2018

In november en december kunt u in de hal van de R.K. Gedachteniskerk naar een gezamenlijke expositie van Rheactief-leden. Deze werken van 10 leden van de kunstenaarclub variëren van olieverfschilderijen, schilderijen in acryl, etsen (mezzotint) tot beeldhouwwerk. Zo laat elke kunstenaar zien welke onderwerpen inspiratie leveren en hoe je die interpreteert met eigen materialen. De deelnemers van Rheactief zijn José Dicker, Henny W. Boor, Margaret Goretti, Ans Pilkes-van Delft, Hermine van Schuppen, Marianne Stam en Fiete de Vries Feyens. Tevens nemen drie nieuwe leden van Rheactief deel aan deze tentoonstelling. Het gaat om Jeanie van der Heiden, Jan Peek en Ingrid Tinbergen.

Kunst in Rhenen - Kunscollectief Rhenen verder als Rheactief

De gezamenlijke expositie van Rheactief vindt plaats tussen 8 november en 5 januari 2019. De R.K. Gedachteniskerk bevindt zich aan Herenstraat 82 in Rhenen. De openingstijden zijn: zaterdag van 13:30  tot 16:00 uur en zondag van 12:00 tot 15:00 uur. U bent van harte welkom in de weekenden vanaf zaterdag 8 november 2018 tot zaterdag 5 januari 2019. Tijdens de openstelling zal steeds één van de kunstenaars aanwezig zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fiete de Vries Feyens (fiete@devriesfeyens.nl) of Henny W. Boor (hboor21@planet.nl).

 

Over Rheactief
Rheactief organiseert regelmatig activiteiten. In juni 2018 troffen de leden elkaar in de Buurthuiskamer Rhenen Hoog aan de Valleiweg. Het bestuur van de Buurthuiskamer heeft aangeboden expositiefaciliteiten te verzorgen. Als pilot kan Rheactief deze expositiemogelijkheid uitproberen. Tijdens deze bijeenkomst werd de naam voor de organisatie geboren. Ans Pilkes had een bijzonder creatief moment en produceerde de naam Rheactief.

 

De clubleden vinden het belangrijk dat ze elkaar regelmatig spreken om te inspireren, informatie uit te wisselen en om het wij-gevoel te bevorderen. Ook een gezamenlijke aanpak voor projecten (exposities), bij subsidie aanvragen (bijv. expositiematerialen) en voor publiciteit biedt voordelen. Een prettige bijkomstigheid van de club is dat taken verdeeld kunnen worden onder de clubleden.

 

U kunt kennismaken met de leden van Rheactief en hun werk door hier te klikken.

 

Schilderij: Hermine van Schuppen.