GELOOF & ‘N HOOP LIEFDE IN RHENEN

Overzicht

Datum: 6 januari 2015

In Geloof en een Hoop Liefde strijkt de EO een week lang neer in een plaats in Nederland en vanaf 12 januari in Rhenen. De presentatoren Herman Wegter, Mirjam Bouwman en Kefah Allush gaan op zoek naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof, en bijzondere mensen.

 

We publiceren hieronder het uitzendschema van de EO. De TV uitzendingen beginnen dagelijks om 17.10 uur op NPO 2.

 

Maandag 12 januari om 17.10 uur op NPO 2 – Uitzending gemist

 

120115---Geloof-en-een-Hoop

 

Denk je aan Rhenen, dan denk je aan het Ouwehands Dierenpark. De inmiddels 97-jarige Joop Baars, oud-directeur van het park, zorgde in de Tweede Wereldoorlog vanuit een schuilkelder voor de dieren. Kefah gaat samen met Joop op zoek naar die schuilkelder van toen. Wat zou het dierenpark zijn geweest zonder zijn zorg?

 

Carolien van Ginkel startte een rijdend koffiehuis in Rhenen. In een busje me de titel Caffè Caro rijdt ze rond om mensen die eenzaam zijn, met elkaar in contact te brengen. En Herman gaat de straat op om geloof, hoop en liefde uit te delen in Rhenen.

 

Dinsdag 13 januari om 17.10 uur op NPO 2 – Uitzending gemist

 

130115---Geloof-en-een-Hoop


Rhenen heeft flink te lijden gehad in de Tweede Wereldoorlog. Als kind heeft het veel indruk gemaakt op Teun Jordaan. Zo veel, dat hij soldaat is geworden om te voorkomen dat er ooit nog weer oorlog zou komen. Nu, 75 jaar later, gaat hij samen met Herman en een klas schoolkinderen de Grebbeberg op.

 

Het stadsgezicht en Rhenenaar Jan Peek vertelt vol passie over zijn bastuba: “Ik beschouw muziek een door God gegeven geschenk! Het heeft mij niet alleen veel moois gebracht, maar vooral als je het echt nodig had, dan was het de muziek die je door de problemen heen hielp.”

 

Mirjam bezoekt kunstenares Willemien Schouten. Door het verlies van haar dochter veranderde zowel haar relatie met God als haar manier van schilderen ingrijpend.

 

Woensdag 14 januari om 17.10 uur op NPO 2 – Uitzending gemist

 

140115---Geloof-en-een-Hoop


Cameraman en natuurliefhebber Dick Harrewijn neemt Mirjam mee het bekende natuurgebied van Rhenen in: de Blauwe Kamer. Voor zijn nieuwe project zoeken ze naar zijn ‘cameravallen’ om te ontdekken waar de bevers zich schuilhouden. Wat fascineert deze gelovige cameraman zo aan de natuur en, zijn de bevers inderdaad actief?

 

Kefah gaat de ultieme relatietest aan samen met relatiecoach Cocky Drost: het opzetten van de tent. Cocky maakt zich hard voor gezonde relaties en wil een nieuwe generatie huwelijken in beweging zetten. Maar wat drijft haar?

 

Samen met haar man Rien runt Lea een zorgboerderij voor autistische kinderen. “God heeft voor mij de leiding over alles. Ik heb het gevoel dat ik door Hem gesteund en geholpen wordt. Dat geldt ook zeker voor wat ik in mijn werk doe.”

 

Donderdag 15 januari om 17.10 uur op NPO 2 – Uitzending gemist

 

150115---Geloof-en-een-Hoop

 

“Als wij iets kunnen doen voor iemand, dan doen we dat”. Een uitspraak van zowel Dick als Wil Otte. Deze tweelingbroers zetten zich met hart en ziel in als vrijwilligers in Rhenen. Met een lintje op zak zijn ze dan ook een lokaal begrip. Herman bezoekt beide mannen en loopt een dagje mee.

 

Stadsgezicht Kees de Bree zet zich in voor jongeren die aan de rand van de samenleving staan en gaat een dagje met ze boksen. Wat drijft hem om zo veel tijd in deze jongeren te stoppen?

 

Vrijdag 16 januari om 17.10 uur op NPO 2 – Uitzending gemist

 

160115---Geloof-en-een-Hoop

 

Kefah gaat op bezoek bij een grote, blauwe vogel. Hij is ontwapend en geliefd bij groot en klein: Pino! Leo Dijkgraaf uit Rhenen speelde hem jarenlang en heeft warme herinneringen aan zijn tijd bij Sesamstraat. Tegenwoordig is hij conceptontwikkelaar en bedenkt hij duurzame oplossingen voor goede doelen. ‘Durf te veranderen’ is zijn devies, en dat is ook de reden dat hij binnenkort het groene Rhenen voor het zonnige Bonaire verruilt.

 

Leo en Kefah maken een wandeling door de bosrijke omgeving die hij straks achterlaat en gaan het gesprek aan over ‘dromen, durven en doen!’ En Herman gaat de straat op om geloof, hoop en liefde uit te delen in Rhenen.