Extra openstelling expo Jeanie van der Heijden

Overzicht

Datum: 26 januari 2017

Op zondag 5 februari is er van 16:00 tot 17:30 uur een extra openstelling van de expositie met kleurrijke schilderijen van Jeanie van der Heijden.De schilderes is dan aanwezig en geeft toelichting op werk, manier van schilderen en haar inspiratiebronnen.

Jeanie van der Heijden woont in Rhenen, waar zij zich al vele jaren aan het schilderen en het maken van beelden wijdt. Ze tekent van jongsaf aan. Door  lessen van verschillende bevlogen docenten heeft ze zich verder bekwaamd in schilderen en beeldhouwen. Ze experimenteert graag met materialen, vormen en kleuren  Zo heeft ze in haar schilderijen haar eigen stijl met opvallend kleurgebruik gevonden.

 

kunst-in-rhenen-expositie-van-jeanie-van-der-heiden-in-de-vlam

 

Als inspiratie voor haar werk gaat ze uit van de natuur, reiservaringen en nieuwsfoto’s die haar raken. Japan inspireerde haar bv. tot twee schilderijen: één van het oude Japan met mooie houten huizen op het platteland, nu veelal leeg en in verval, omdat iedereen in de stad woont en één van het moderne stedelijke Japan, benauwend met zoveel hoge wolkenkrabbers en zoveel mensen. Ook is er een tweeluik, geïnspireerd op Chinese rollen die een reis of een verhaal uitbeelden, voor haar een stukje van haar levensweg.

 

Belangstellenden zijn van harte welkom om Jeanie’s werk te bekijken. In een aangename sfeer, met een drankje erbij, kunt u rondlopen en vragen stellen aan de exposante; ze vertelt er graag.

 

De expositie is nog te zien tot 15 februari in De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen, gedurende de openingstijden bij de lezingen, films en concerten die in De Vlam georganiseerd worden. De toegang is gratis. Surf voor meer informatie naar de website.