Expositie van Pauline Vroom in Arnhem

Overzicht

Datum: 7 februari 2017

Tot en met 28 maart exposeert de Rhenense Pauline Vroom een dertigtal schilderijen en collages in gebouw ’De Bazel’ in Arnhem. De tentoonstelling werd op 5 februari geopend door beeldend kunstenaar Albert van der Weide. Hij sprak lovende woorden over de werken van Pauline.

 

“De schilderijen en collages die rond ons aan de muren hangen, geven de  uiterste grenzen van het oeuvre van Pauline aan. Haar werk en haar artistieke attitude vind ik fascinerend. Het is zeer uiteenlopend. Ik kijk naar haar oeuvre als naar een zelfportret met een verscheidenheid aan eigenschappen. Door de jaren heen heeft Pauline op basis van autonoom denken haar inzichten en gedachten getransformeerd naar  kunstwerken, die bedoeld zijn om naar te kijken. Daarmee staat Pauline  in een lange traditie, die gewaardeerd wordt door haar autonome waarde en betekenis. Maar voordat het cultureel erfgoed is moet de kunstenaar enorm investeren en een netwerk opbouwen en platforms vinden om het werk te tonen te verkopen. Kunstenaars zijn echte ondernemers en als ze ouder zijn dan veertig jaar en lustig doorwerken zijn ze een stabiele factor in de cultuur. Pauline heeft die statuur reeds bereikt”, aldus Albert van der Weide.

 

Getuige haar curriculum vitae heeft Pauline Vroom haar sporen in de kunstwereld meer dan verdiend. De basis van haar carière vormde ze op de Kunstacademie Arnhem (1970-1972), waarna zij een avondopleiding volgde aan de Rijksacademie in Amsterdam (1979-1981). Hierna volgde zij studies bij diverse individuele kunstenaars. Sinds 1970 exposeert Pauline (deels in groepsverband) in Nederland, België en Duitsland.

 

Gebouw ’De Bazel’ bevindt zich aan Sickeszplein 1 en is geopend op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

 

(Klik op de foto voor de gehele afbeelding)