Expositie Panorama Heuvelrug in het Huis van de Gemeente Rhenen

Overzicht

Datum: 5 juni 2016

In de maand juni kunt u in het Huis van de Gemeente (gemeentehuis) in Rhenen naar de expositie van “Panorama Heuvelrug”. Deze bestaat uit voorstudies, het schaalmodel en de ontwikkeling van het panorama.

 

Drie kunstenaars Leo Dekker, José Raayman en Heidi Zoestbergen hebben een droom: Een geschilderd Panorama realiseren van het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Uitgangspunt is de Utrechtse heuvelrug in al haar verschijningsvormen schilderen zoals bossen, rivierlandschap, landhuizen, een zandverstuiving, het Leersumse veld en andere zowel gewone als bijzondere plaatsen.

 

In maart 2015 zijn de schilders begonnen met dit immense project; inmiddels zijn ze op de helft.
Het panorama wordt een enorm groot cirkelvormig (50.7 meter breed, 4,2 meter hoog en diameter 16,2 meter) geschilderd uitzicht op het park de Utrechtse Heuvelrug. Er wordt een overgang gecreëerd van de grond naar het geschilderde doek m.b.v. natuurlijke materialen, waardoor er een optische illusie ontstaat.

 

Met het panorama wordt er een cultuurhistorisch monument gerealiseerd voor een groot publiek. Zowel voor de huidige als toekomstige generaties.

 

U kunt Leo, José en Heidi steunen door te sponsoren of door een gift: IBAN NL19INGB0006068386. U kunt ook voor €20,00 1 van de 33 certificaten kopen. Kijk voor meer informatie op de website van Panorama Heuvelrug.