Expositie panda werkstukken basisscholen

Overzicht

Datum: 11 mei 2017

De leerlingen van groep 6 van de basisscholen uit Rhenen en Elst hebben zich verdiept in het leven van reuzenpanda’s in hun natuurlijke leefomgeving in China. Ouwehand heeft voor lesmateriaal met leuke verwerkingsopdrachten gezorgd. En toen is er hard gewerkt aan creatieve en prachtige werkstukken over de panda’s. Het ene werkstuk vertelt heel veel over de achtergronden van de panda’s en een ander laat de leefomgeving van de panda’s in Ouwehand zien. Maar er zijn ook werkstukken met een knipoog, zoals een “Panda catwalk”. De diversiteit van de werkstukken gaf de jury met als voorzitter burgemeester Hans van der Pas, veel tot stof tot nadenken.

 

 

Nadat de jury klaar was met de beoordeling mochten de “journalisten” van de scholen vragen stellen aan de juryleden. Dat gebeurde tijdens de persconferentie in de raadzaal van het Huis van de Gemeente. De jonge journalisten waren heel benieuwd naar de criteria die voor de jury speciaal zijn bij de beoordeling. Welke punten zijn belangrijk? De juryleden complimenteerden de leerlingen met de werkstukken en gaven openhartig antwoord op de vragen. Maar op één vraag kregen ze natuurlijk geen antwoord: Welk werkstuk wint de prijs? Want dat wordt bekend gemaakt op de dag dat het park opengaat en de reuzenpanda’s naar buiten komen.

 

Expositie panda werkstukken
Tot de dag dat de panda’s naar buitenkomen zijn de originele panda werkstukken van de scholen te zien in het Huis van de Gemeente in Rhenen. Tijdens openingstijden kan iedereen binnenlopen om in de hal de werkstukken te bekijken.

Meer informatie over dit en andere onderwijsprojecten vindt u op de pagina Educatie.