Expositie Ina Feringa in Zeist

Overzicht

Datum: 27 april 2017

Tot en met 1 juli exposeert de Rhenense kunstenares Ina Feringa (1963) in Zorgcentrum Looborch in Zeist. Geboren als Lutina groeide zij op tussen de koeien, varkens, kippen, geiten en bokken. De boerderij bevond zich buiten de bebouwde kom van Rhenen.

 

Als kind tekende Ina graag en was zij creatief. Met die tekeningen won zij kleine prijsjes. Ina haalde inspiratie uit haar omgeving, dieren, landerijen, boeken en vanuit haar fantasie. Later in haar jeugd  (10 tot 20 jaar) werkte Ina vooral met inkt, ecoline, waterverf en pastelkrijt.

 

Kunst uit Rhenen - Expositie Ina Feringa in Zorgcentrum Looborch in Zeist

 

Omdat zij op zeker moment de focus op haar gezin, haar werk met ouderen en sportactiviteiten wilde leggen stopte Ina met tekenen en schilderen. In 2008 werd duidelijk dat de kunstenares het schilderen en tekenen toch miste. Daarbij speelde vooral het gevoel en de passie van het maken van een mooi schilderij of ontwerp een rol van betekenis. Ina besloot daarop weer te gaan schilderen bij Evelien van Os. Vanaf dat moment werkt Ina met acrylverf  en olieverf. Iets waar zij zich helemaal in kan vinden. Ook nu is het onderwerp primair dieren en dan met name koeien, kippen, honden, katten en vogels. Ine probeert er een mooi, spannend schilderij van te maken en als het klaar heeft zij er veel voldoening van.

 

Voorbeelden van Ina’s werk kunt u vinden op haar website. Ook kunt u haar mailen: inaferinga@ziggo.nl. Zorgcentrum Looborch  vindt u aan de Woudenbergseweg 42 in Zeist.