Expositie Hermine van Schuppen-van den Bosch in Amsterdam

Overzicht

Datum: 2 maart 2017

Wie tussen 12 maart en 14 mei in (de buurt van) Amsterdam is, kan een bezoek brengen aan een expositie van de Rhenense kunstenares Hermine van Schuppen-van den Bosch. De tentoonstelling met als thema “Zon en Maan” vindt plaats in de winkel van het geronomeerde Bart Boogaard Piano Services.

 

Hermine houdt zich sinds 1981 bezig met cirkels, spiralen, lijnen in beweging en dialoog in beweging. Op doek en papier (met olieverf, acryl, aquarel en gemengde techniek) vindt de ontmoeting plaats tussen haar gedachten en de groeiende vorm, die op dat moment werkelijkheid voor haar is. Ook bos en weiland waren een speelplaats voor haar ontdekkingen. Met hout, gras en steen ontstonden cirkels, stapelingen en labyrinten.

 

 

Op dit moment is Hermine van Schuppen-van den Bosch geboeid door de kwaliteiten van  zon en maan. Beide hebben met licht te maken. De zon straalt zijn licht uit en de maan ontvangt het licht van deze zonnestralen. Door tussenkomst van de aarde zien we een kleiner of een groter deel van de maan door het licht van de zon weerspiegeld. Een aanrader als u in Amsterdam bent.

 

Bart Boogaard Piano Services is gevestigd aan de 2e Weteringdwarsstraat 33B en is geopend van woensdag t/m vrijdag van 13:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 11:00 uur tot 17:00 uur. Voor meer inforrmatie over Hermine kunt u terecht op haar website.