Expo van Rheactief in het Huis van de Gemeente

Overzicht

Datum: 13 januari 2019

Tot en met 1 maart 2019 kunt u naar een expo van Rheactief in de hal van het Huis van de Gemeente. Werk van Margaret Goretti, Jeanie van der Heiden, Jan Peek, Ans Pilkes, Hermine van Schuppen, Ingrid Tinbergen, Fiete de Vries Feyens, José Dicker, Marianne Stam en Henny Boor kunt u bekijken tijdens de openingsuren van het Huis van de Gemeente. In de naam Rheactief, komen de namen Rhenen, Elst en Achterberg terug. De kunstenaars komen uit de plaatsen. Het logo laat zien dat het om kunst gaat met een op Mondriaan geïnspireerd embleem.

Kunst in Rhenen - Kunscollectief Rhenen verder als Rheactief

De clubleden hebben al ervaren dat gezamenlijk exposeren het wij-gevoel bevordert. Dat geldt dus ook voor de expo van Rheactief in het Huis van de Gemeente. Men spreekt elkaar nu regelmatig, wisselt informatie uit en bekijkt elkaars werk, wat inspirerend werkt. Ideeën voor gezamenlijke activiteiten ontstaan spontaan. En veel handen maken licht werk.

Het kunstcollectief is actief met 2 exposities. In de afgelopen laatste maanden van 2018 in de Gedachtenishal en nu een mooie start van 2019 de expo van Rheactief in de hal van het Huis van de Gemeente.

 

Tentoonstelling in Rhenen - Expo van Rheactief in het Huis van de Gemeente -Schilderij van Henny Boor

 

Over Rheactief
Rheactief organiseert regelmatig activiteiten. In juni 2018 troffen de leden elkaar in de Buurthuiskamer Rhenen Hoog aan de Valleiweg. Het bestuur van de Buurthuiskamer heeft aangeboden expositiefaciliteiten te verzorgen. Als pilot kan Rheactief deze expositiemogelijkheid uitproberen. Tijdens deze bijeenkomst werd de naam voor de organisatie geboren. Ans Pilkes had een bijzonder creatief moment en produceerde de naam Rheactief.

 

De clubleden vinden het belangrijk dat ze elkaar regelmatig spreken om te inspireren, informatie uit te wisselen en om het wij-gevoel te bevorderen. Ook een gezamenlijke aanpak voor projecten (exposities), bij subsidie aanvragen (bijv. expositiematerialen) en voor publiciteit biedt voordelen. Een prettige bijkomstigheid van de club is dat taken verdeeld kunnen worden onder de clubleden.

 

U kunt kennismaken met de leden van Rheactief en hun werk door hier te klikken.

 

Exposeren bij Kunst in de Etalage
In de afgelopen jaren hebben veel kunstenaars gebruik gemaakt van de expositieruimte De Etalage, aan de Muntstraat. Rhenense kunstenaars en kunstenaars van buiten Rhenen richtten daar hun expositie in. Informatie is verkrijgbaar bij Fiete de Vries Feyens. Dat kan via e-mail (fiete@devriesfeyens.nl) of telefonisch (06 22 77 11 82).

 

Schilderijen: Hermine van Schuppen (sidebar), Henny Boor (pagina).