Expo Negen seizoenen de Blauwe Kamer en Grebbeberg

Overzicht

Datum: 17 maart 2017

Van zaterdag 25 maart tot en met zaterdag 22 april is in de hal van het Huis van de Gemeente in Rhenen een tentoonstelling te bewonderen met foto’s en teksten over het unieke natuurgebied van Blauwe Kamer en Grebbeberg. Dit gebied is negen seizoenen lang gevolgd door fotograaf Renk Ruiter. Verbindende en verhalende teksten werden verzorgd door Trudy Janssen-Crouwers en het geheel is verwerkt tot een mooi vormgegeven boek. De foto’s uit dit boek zijn voor de expo aangevuld met pasteltekeningen van vogels, gemaakt door Tom van Koesveld uit Rhenen.

 

Op maandagochtend 10 april komen de fotograaf en de schrijfster bij de ZOUTE Inval in het Huis van de Gemeente, tussen 10:00 en 12:00 uur wat meer vertellen over hun boek en over dit heel bijzondere natuurgebied. De ZOUTE Inval is een wekelijkse koffie- en ontmoetingsochtend, georganiseerd door de bibliotheek Z-O-U-T, waarbij alle inwoners van de gemeente Rhenen van harte welkom zijn.

 

Door het afgraven en doorsteken van de zomerdijk 25 jaar geleden  kreeg de Nederrijn vrij spel in het natuurgebied de Blauwe Kamer. Frequente overstromingen zorgen ervoor dat de natuur van de Blauwe Kamer altijd in beweging en ontwikkeling is. Onder andere een kolonie lepelaars, maar ook bevers en grote grazers voelen zich hier uitstekend thuis.

 

Niet voor niets kreeg dit bijzondere gebied, dat ook internationaal hoog aangeschreven staat, een podium. Twee bevlogen vrijwilligers van Utrechts Landschap stelden Negen seizoenen de Blauwe Kamer en Grebbeberg samen. Prachtige foto’s en verhalen zorgen ervoor dat u zin krijgt om deze omgeving zelf te ontdekken. Met het nieuwe rolstoelpad en uitkijkplatform, aangelegd door het Utrechts Landschap wordt het gebied beter bereikbaar voor een breder publiek, jong en oud!

 

Negen seizoenen de Blauwe Kamer en Grebbeberg is voor € 14,95 te koop bij boekhandel Bruna Rhenen en in het infocentrum van de Blauwe Kamer, adres: Blauwe Kamer 14, 6702 PA  Wageningen. Klik hier voor de openingstijden van de expo.

 

(Foto: © Renk Ruiter)