Yang Yang Cai bij De Korenwinde

Overzicht

Muziek in Rhenen - Concerten De Korenwinde presenteert Yang Yang Cai

Datum: 06 apr 2019

Yang Yang schreef aan De Korenwinde: “Wat mij boeit, is: hoe je écht muziek maakt, hoe je met je stem iemands hart kan bereiken. Ik geloof in de enorme kracht van muziek. Ik vind het bijzonder dat ik muziek mag maken, omdat ik het gevoel heb dat ik als het ware een stuk van mezelf geef.”
Yang Yang Cai (1998) heeft sinds 2009 les van Jan Wijn. Yang Yang Cai won prijzen op onder andere het Nationaal Concours Jong Muziektalent en op het Internationaal Steinway Concours.

“Mijn vader zat vaak achter de piano. Ik herinner me die keer dat hij een stuk van Debussy speelde en dat ik dat zó mooi vond. Op mijn vijfde ben ik toen begonnen met pianospelen. Het indrukken van die toetsen alleen al, daar kwam dan geluid uit!” Voor dit recital wilde Yang Yang Cai niet specifiek voor één stroming kiezen. Voor de pauze speelt ze Szymanowski, een geniaal laat-romanticus en een ietwat onbekendere componist. En na de pauze speelt Yang Yang Cai een van haar favorieten: de derde Chopin Sonate!”

Dit concert met werken van werken van Haydn, Debussy, Szymanovski en Chopin vindt plaats in De Vlam.

Muziek in Rhenen - Concerten De Korenwinde presenteert Yang Yang Cai

Over De Korenwinde
Stichting Concerten De Korenwinde organiseert jaarlijks in Rhenen zes of zeven concerten met klassieke kamermuziek, waaronder De Groote Oorlog. Voor deze concerten is ‘De Vlam’ de vaste locatie, met ca. 75 zitplaatsen.De concerten hebben een lage drempel en kenmerken zich door kleinschaligheid, intimiteit en direct contact tussen musici en publiek.Veel mensen weten de weg naar ‘De Vlam’ al te vinden; ook u bent van harte welkom!

U kunt een keuzeabonnement nemen voor 4 of 5 concerten, maar u kunt natuurlijk ook een volledig abonnement voor alle 6 concerten aanschaffen. Het keuzeabonnement wordt verstrekt als knipkaart, zodat u zelf kunt bepalen welke concerten u bijwoont. Een abonnement biedt u een flinke korting ten opzichte van het kopen van losse kaartjes, en als donateur is de korting nog hoger! Het jubileumkinderconcert valt buiten enig abonnement; daarvoor moet u apart een kaartje bestellen à € 10,00 per persoon. Ook hier mogen kinderen gratis naar binnen.

Kijk voor meer informatie over concerten op de website van Stichting Concerten De Korenwinde.

Foto: © Marco Borggreve

 

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 06 apr 2019 om 20:00 uur

Toegangsprijs

27 Jaar en ouder: € 18,=
19 t/m 26 jaar: € 12,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Contactgegevens