Workshop Eigentijds vasten 2020

Overzicht

Schrijfworkshop in Rhenen - Workshop Eigentijds vasten 2020 bij Schrijfpassie

Datum: 26 feb 2020

In de christelijke traditie is de vastentijd, ook wel ‘veertigdagentijd’ aangebroken: de tijd die ligt tussen Aswoensdag en Pasen. Wat is vasten? “Vasten is het zich geheel of gedeeltelijk onthouden van eten of drinken voor een bepaalde periode”, zoals Wikipedia het omschrijft. Conny Plomp laat je kennis maken met een moderne variant tijdens de workshop Eigentijds vasten 2020.

Vasten is meer. Vasten is ook loslaten. Loslaten van de lasten die we met ons meezeulen, van gewoontes en patronen die aan ons kleven maar uiteindelijk niet bij ons horen of niet goed voor ons zijn. Een loslaten werkt bevrijdend, omdat er ruimte ontstaat voor ‘nieuw’. Het is ook een periode van matiging. Populair gezegd: ‘detoxen’. Met vasten breng je de dingen weer in balans. Vasten is dus vooral een periode van reiniging voor de geest. In een periode van matiging ontstaat ook ruimte voor zelfreflectie.

Tijdens de workshop Eigentijds vasten 2020 ga je onderzoeken waarin jij wil matigen en loslaten.

Schrijfworkshop in Rhenen - Workshop Eigentijds vasten 2020 bij Schrijfpassie

Over Schrijfpassie
Sinds haar 13e jaar schrijf Conny al dagboeken. Ze wist niet dat er een hele “industrie” was ontstaan rond het fenomeen dagboekschrijven. Conny ontdekte dat er cursussen waren en schrijfcoaches, boeken over dit onderwerp en websites. Haar belangstelling werd gewekt door de cursus “Luisteren naar je pen” van Christine de Vries en boeken van Nathalie Goldberg en Julia Cameron. In het Lioba klooster in Egmond aan Zee volgde Conny Plomp de cursus ‘Luisteren naar je pen”. Het werd een ervaring die haar toekomst zou veranderen. Ze ontdekte een nieuwe passie! Conny Plomp heeft zich laten certificeren als cursusleidster voor Luisteren naar je pen en in het voorjaar van 2010 is Schrijfpassie geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Ook bij de workshop Eigentijds vasten 2020 werkt Conny graag met, voor en in dialoog met mensen en het geven van schrijfcursussen en -workshops voldoen perfect aan dit ideaal. Schrijvend luisteren naar wat er in je verborgen ligt, is erg verrassend wanneer jezelf daarvoor toestemming geeft. Schrijfpassie wil anderen laten delen in het plezier van schrijven. Het is bijzonder te zien dat mensen, die zeggen niet te kunnen schrijven, tot creatieve expressie komen met behulp van schrijftechnieken. Sta je er open voor, dan kan deze vorm van schrijven ook een bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling, al wil Conny Plomp wel nadrukkelijk stellen dat de cursussen en workshops geen (vervanging van) therapie zijn, maar dat ze misschien wel een therapeutisch effect kunnen hebben.

Meer informatie is te vinden op de site van Schrijfpassie.

Locatie

Majoor Jacomettiweg 19 Rhenen

Tijden

Begint 26 feb 2020 om 09:30 uur
Eindigt 26 feb 2020 om 12:00 uur

Toegangsprijs

€ 30,= p/p

Contactgegevens