Winteravond in Elst met Oud Bruin Jong Belegen

Overzicht

Muziek in Elst - Winteravond in Elst met Oud Bruin Jong Belegen en shantykoor Voor Anker

Datum: 25 jan 2020

Op zaterdag 25 januari 2020 organiseren levensliederenkoor ‘Oud Bruin & Jong Belegen’ en shantykoor ‘Voor Anker’ een gezellige winteravond in Elst (U). Oude en nieuwe Nederlandse liedjes en zeemansliederen zullen hierbij de revue passeren, zoals bv. Bora Bora, Laat de zon in je hart, Bloody Mary, Naar de kermis en In het café van blonde Gré.

Wij Nederlanders hebben iets met zee en varen. Dat uiten wij onder andere door erover te zingen. Dat was al zo in de hoogtijdagen van de zeilvaart in de negentiende eeuw. Ook aan boord van koopvaardijschepen, walvisvaarders, en vissersschepen op de Noordzee en de Zuiderzee werd indertijd veel gezongen. Veel van die liedjes zijn van generatie op generatie mondeling overgeleverd. Pas vanaf het begin van de vorige eeuw werden zij opgeschreven en uitgegeven. De koorleden zingen met passie over de zee, en oude en nieuwe shanty liederen. Dirigent, koor en muzikanten proberen telkens weer hun enthousiasme over te brengen op het publiek. Uiteraard zien wij graag dat u op de winteravond in Elst uit volle borst meezingt.

Muziek in Elst - Winteravond in Elst met Oud Bruin Jong Belegen en shantykoor Voor Anker

Over Oud Bruin & jong Belegen
Oud Bruin & jong Belegen is het levensliederenkoor uit Rhenen, waarvan de leden naast zingen er vooral van houden om de mensen te vermaken met een lach en een traan. Wie kent niet de liedjes van Vader Abraham (Het kleine café aan de haven), Andre Hazes (De Vlieger), Jannes (Een beetje meer) en Frans Bauer’s Ik wil met jou naar de regenboog. Oud Bruin & jong Belegen zingt ze en als u wilt, geniet en zingt u met de leden mee. Oud Bruin & jong Belegen is geregeld te vinden in verzorgingshuizen, waar de ouderen erg van de optredens genieten. Daarnaast staat het koor vaak ook op festivals en, zoals deze winteravond in Elst.

De samenwerking met shantykoor ‘Voor Anker’ is logisch. De leden zingen traditionele zeemansliedjes en zijn allemaal zeemansachtig gekleed, alsof ze zo van boord komen.

De winteravond in Elst (U) vindt plaats in MFG Het Bestegoed.

Locatie

Tabaksweg 22 Elst (U)

Tijden

Begint 25 jan 2020 om 20:00 uur
Eindigt 25 jan 2020 om 23:55 uur

Toegangsprijs

Gratis (consumpties zijn voor eigen rekening)

Zaal open om 19:30 uur

Contactgegevens

Logo Oud Bruin en Jong Belegen