Willeke Smits bespeelt orgel Cunerakerk

Overzicht

Orgelconcert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Willeke Smits in de Cunerakerk

Datum: 24 aug 2019

Op 24 augustus kunt u in de Cunerakerk naar een orgelconcert van Willeke Smits. Zij studeerde orgel, kerkmuziek, koordirectie en piano. Haar docenten waren: Jos Wielakker (muziekschool Zaltbommel), Kees van Houten, Rocus van den Heuvel, Bernard Winsemius en Reitze Smits (orgel), Krijn Koetsveld en Joop Schets (koordirectie), Marc Pauwels en Geoffrey Madge (piano).

Willeke den Hartog-Smits (1975) heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze concerteert solistisch in binnen- en buitenland, maar begeleidt ook graag koren en solisten. Willeke is sinds augustus 2018 organist van de Hooglandse Kerk in Leiden en begeleidt de kerkdiensten van de Leidse Binnenstadsgemeente. Ze is de vaste bespeler van het monumentale De Swart-Van Hagerbeer-orgel, het romantische Willis-orgel en het 19e eeuwse kabinetorgel. Daar voor was Willeke ruim 17 jaar organist van de Tuindorpkerk in Utrecht en bespeelde daarbij het vroeg 18e eeuwse Ruprecht-orgel. De laatste paar jaar gaf ze leiding aan de Tuindorpcantorij en coördineerde de veelkleurige kerkmuzikale praktijk voor en door mensen van alle leeftijden.

Orgelconcert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Willeke Smits in de Cunerakerk

Willeke Smits heeft een privé lespraktijk voor orgel en piano in Utrecht en Stichtse Vecht. Haar persoonlijke, coachende aanpak wordt gewaardeerd en leidt tot goede resultaten, waarbij aandacht voor kinderen en volwassenen met een uitdaging in het leren een specialisme is geworden.

In 2005 nam Willeke Smits haar eerste solo-cd op, met werken van J.S. Bach, C.Ph.E. Bach en Scarlatti. In 2011 verscheen een cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen op het Maarschalkerweerd-orgel van de St-Willibrordkerk in Utrecht. In 2013 verscheen een dubbel-cd met orgelwerken van Johann Gottfried Walther op de orgels van de Ev. Lutherse Kerk (Bätz-orgel) in Den Haag en de Grote Kerk van Dordrecht (Verschueren-orgel). In 2015 is ‘Happiness’ verschenen, een cd waar je vrolijk van wordt, gespeeld op het Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk. Willeke organiseert jaarlijks de Kerkmuziekdagen voor de Jeugd, een activiteit van Kerkzang.nl en is bestuurslid van de Stichting Utrecht Orgelland.

Programma

  • Johann Ludwig Krebs: Toccata en Fuga in a-Moll Krebs-WV 411
  • Ad Wammes: Happiness
  • Edvard Grieg: Holberg Suite (Suite in olden styl, bew. Willeke Smits):
  • Praelude: Allegro vivace
  • Sarabande: Andante – un poco mosso
  • Gavotte: Allegretto Musette: Poco più mosso
  • Air: Andante Religioso
  • Rigaudon: Allegretto con brio
  • Ad Wammes: Vallée des Danses
  • Johann Sebastian Bach: Toccata in F, BWV 540

Klik hier voor een impressie van Willeke Smits.

Foto: © Marianne Ulrich.

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 24 aug 2019 om 20:15 uur
Eindigt 24 aug 2019 om 21:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 10,=
CJP / Student: € 5,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en drankje na afloop. Deur open om 19:30 uur.

Contactgegevens

Concert in Rhenen - Logo Klassiek aan de Rijn