Vier eeuwen kerkgeschiedenis

Overzicht

Lezing in Rhenen - Drs. Roel van Laar over vier eeuwen kerkgeschiedenis in de Cunerakerk

Datum: 29 mrt 2019

Op vrijdag 29 maart zet de Stichting Vrienden van de Cunerakerk de deuren van de Cunerakerk open voor vrienden en belangstellenden. Drs. Roel van Laar geeft een lezing over vier eeuwen kerkgeschiedenis.

Het is 400 jaar geleden dat de Nationale Synode in Dordrecht werd  gehouden. Drs. Roel van Laar (1947), is emeritus predikant van de PKN en geboren Rhenenaar. Geen wonder dat hij belangstelling heeft voor de lokale kerkgeschiedenis van Rhenen. In zijn lezing belicht hij enkele hoofdmomenten uit vier eeuwen kerkgeschiedenis: de omslag van het katholicisme naar de reformatie en wat daaraan vooraf ging. En welke invloed had Dordt op de ontwikkelingen in Rhenen?

Programma

  • 20:00 uur: Welkomstwoord Willem van Ommeren (voorz. Vrienden van de Cunerakerk)
  • 20:10 uur: Aanbieden proefbeelden van de Cunerakerk
  • 20:25 uur: Lezing drs. Roel van Laar over vier eeuwen kerkgeschiedenis (deel 1)
  • 21:00 uur: Pauze
  • 21:20 uur: Lezing drs. Roel van Laar over vier eeuwen kerkgeschiedenis (deel 2) / vragen
  • 21:45 uur: Afsluiting met een drankje

Lezing in Rhenen - Drs. Roel van Laar over vier eeuwen kerkgeschiedenis in de Cunerakerk - Roel van Laar

Bij binnenkomst krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. In de pauze staat er een drankje voor u klaar. De Cunerakerk gaat open om 19:30 uur.

Over Vrienden van de Cunerakerk
De Stichting Vrienden van de Cunerakerk zet zich sinds 2012 in voor het behoud en onderhoud van de kerk. Daarnaast streeft de stichting zoveel mogelijk Rhenenaren te interesseren voor de cultuurhistorische rijkdom van de kerk. Het rijk bewerkte oksaal uit de vroeg-renaissance is dringend aan restauratie toe. Daarom wordt een beroep gedaan op financiële ondersteuning vanuit de samenleving. Het behoud van de Cunerakerk is niet alleen in het belang van de kerkelijke gemeente. Het is van belang voor de hele gemeenschap. Draagt u dit waardevolle Rhenense erfgoed een warm hart toe? Meld u dan aan, want al vanaf € 35,= per jaar bent u ‘Vriend van de Cunerakerk’. Speciaal voor Vrienden organiseren wij jaarlijks een concert, lezing of andere bijeenkomst. Als Vriend van de Cunerakerk krijgt u 10% korting op de concerten van Klassiek aan de Rijn. Surf voor meer informatie naar de website (klik op het logo).

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 29 mrt 2019 om 20:00 uur
Eindigt 29 mrt 2019 om 21:45 uur

Toegangsprijs

Belangstellenden: € 7,50
Vrienden: Gratis

Contactgegevens