Van Baerle Trio bij Klassiek aan de Rijn

Overzicht

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Van Baerle Trio

Datum: 29 feb 2020

Op 29 februari kunt u in de Cunerakerk in Rhenen naar een Klassiek aan de Rijn concert van het Van Baerle Trio. Dit ensemble is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio ontlenen ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam.

Na het winnen van het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw in 2011 wordt het trio door het Concertgebouw genomineerd voor de ECHO Rising Stars 2013/14. Al voor de start van deze Europese tour heeft het Van Baerle Trio zijn internationale reputatie gevestigd met het winnen van het ARD concours in München in 2013 en het internationale kamermuziekconcours in Lyon in 2011. In Nederland ontvangen ze in 2012 de Kersjesprijs.

De debuut-cd van het Van Baerle Trio met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel werd bekroond met een Edison Klassiek 2013. Hierna bracht het Van Baerle Trio de twee pianotrio’s van Mendelssohn op cd uit, en onlangs op 3 cd’s de verzamelde pianotrio’s van Beethoven.

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Van Baerle Trio

Het was Beethovens leerling Carl Czerny die de naam ‘Geister’ bedacht, vanwege het spookachtige tweede deel van het pianotrio op. 70. Ondanks zijn bescheiden titel zijn de Fourteen little pieces uit 1997 van MacMillan ambitieus, overwegend somber en weemoedig van toon. Ze gaan zonder onderbrekingen in elkaar over. Het 2e trio van Saint-Saëns wordt wel het belangrijkste Franse pianotrio van de 19e eeuw genoemd.

Klik hier voor een impressie van de klasse van het Van Baerle Trio.

Programma

  • Ludwig van Beethoven: Pianotrio in D, op. 70 nr. 1 ‘Geister’
  • James MacMillan: Fourteen little pictures
  • Camille Saint-Saëns: Pianotrio nr. 2 in e, op. 92

Vrienden van Klassiek aan de Rijn
De concerten van Klassiek aan de Rijn, zoals dat van Camerata RCO, zijn alleen mogelijk als de organisatie (naast subsidies en sponsoren) een flinke groep vrienden hebben die haar ondersteunt. Voor minimaal € 49 per concertseizoen* helpt u Klassiek aan de Rijn om steeds weer een mooi en inspirerend jaarprogramma samen te stellen. Als dank krijgt u een gratis upgrade bij elk concert: bij een reservering tot twee personen zit u vooraan in de kerk, zodat u de concerten van zeer dichtbij meemaakt, zonder dat u heel vroeg aanwezig hoeft te zijn. In de pauze worden de drankjes (inclusief) speciaal voor u geserveerd in het koor van de kerk. Klik hier om u op te geven als Vriend van Klassiek aan de Rijn.

Ontvang als welkomstcadeau een mooie klassieke cd!

* Een concertseizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Foto’s: © Marco Borggreve

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 29 feb 2020 om 20:15 uur
Eindigt 29 feb 2020 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 28,=
CJP / Student: € 14,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje. Deur open om 19:30 uur.

Contactgegevens