Vakantie in eigen geest bij Schrijfpassie

Overzicht

Schrijfworkshop in Rhenen - Vakantie in eigen geest bij Schrijfpassie

Datum: 03 sep 2019

Op 3 september kunt u naar de workshop “Vakantie in eigen geest” van Schrijfpassie. Het leven lijkt zoveel lichter tijdens uw vakantie. U hebt geweldige inzichten, alles valt op z’n plek. Nog geen dag terug van vakantie en alle goede voornemens zoals je minder druk maken, een boek schrijven, een andere baan zoeken… zijn in de vergetelheid beland.

Tijdens “Vakantie in eigen geest” gaat u samen met Conny Plomp ‘de beste versie van uzelf’ weer terug halen door schrijfoefeningen en met beelden aan de haal te gaan.

Conny citeert Geertje Couwenbergh in de Happinez (2013): “Het gaat misschien makkelijker aan de rand van de Grand Canyon dan in de overvolle ochtendtrein naar Amsterdam-Zuid, maar het goede nieuws is dat het vermogen om gebakken feta te waarderen alsof het je laatste avondmaal betreft, altijd beschikbaar is. Uiteindelijk is het toch echt iets in jezelf. Altijd. Je herkent mensen met een sterk ontwikkeld vermogen tot dankbaarheid dan ook aan de manier waarop ze hun leven lijken te leiden alsof het een grote reis, een groot onbekend vakantieoord is.

Schrijfworkshop in Rhenen - Vakantie in eigen geest bij Schrijfpassie

Ze lijken geen vakantie nodig te hebben, want ze weten dat wat ze hopen te vinden op safari of strandvakantie, allang gevonden is: in hun eigen hart en geest. Daarom ‘werkt’ het vast willen houden van je vakantiegevoel ook niet; er is niets om aan vast te houden, niets te verliezen. Het is allemaal veel dichterbij dan je denkt.

Romain Rolland noemt het ‘de enige echte uitdaging van het leven’: de wereld zien zoals ze is en haar liefhebben. Zelfs in de ochtendspits of in het verpleeghuis. En daar kan geen volgens mij geen wereldreis tegenop”

Onder leiding van Conny gaat u tijdens “Vakantie in eigen geest” op zoek naar de plek in uzelf die de vakantie aanspreekt. U gaat schrijvend die basale dingen waarderen waarnaar u heimwee krijgt bij thuiskomst. Heimwee naar uw beste zelf.

U kunt bij Schrijfpassie ook cursussen volgen, zoals “Ontdek de wilde vrouw in jezelf“.

Locatie

Majoor Jacomettiweg 19 Rhenen

Tijden

Begint 03 sep 2019 om 09:30 uur
Eindigt 03 sep 2019 om 12:00 uur

Toegangsprijs

‚ā¨ 30,= (incl. btw en koffie/thee)

Contactgegevens

schrijfpassie-jpg