Trouwen met plezier in Stadsmuseum Rhenen

Overzicht

Event in Rhenen - Trouwen met plezier in Stadsmuseum Rhenen tijdens Open Monumentendag 2019

Datum: 14 sep 2019

Heb je herinneringen aan je trouwdag in het Oude Raadhuis? Of wil je gaan trouwen in die prachtige historische Trouwzaal? Op 14 september kun je een voorproefje nemen tijdens Trouwen met plezier in Stadsmuseum Rhenen.

Het Oude Raadhuis, waarin Stadsmuseum Rhenen gevestigd is, vormt al tientallen jaren een trouwlocatie bij uitstek. Het is een Rijksmonument (Rijksmonument nummer: 32456) wat het nog meer bijzonder voor de mooiste dag van je leven.

Programma

10:00 – 13:00 uur: In bruidskleding op de kiek. Jong en oud kunnen bruidsjaponnen en trouwpakken passen en zich in vol ornaat laten fotograferen in de Trouwzaal of de sfeervolle centrale hal, waar nu het Museumcafé is. De trouwkleding is niet nieuw, maar doet wat voor iedereen! Mooi, dat je wordt!

10:00 – 16:00 uur: Trouwfoto in pop up-expo. Breng je trouwfoto van toen – in het Oude Raadhuis – mee. En hang die in een pop up-trouwexpo. Met scannen en printen helpen we je ter plekke. Je originele foto kan dan meteen weer mee naar huis. Je foto’s wordt misschien gekozen voor in de najaarsexpo ‘Ja, ik wil’. Over opmerkelijke Rhenense liefdesparen.

Event in Rhenen - Trouwen met plezier in Stadsmuseum Rhenen tijdens Open Monumentendag 2019

10:00 – 16:00 uur: Info over trouwontvangsten. Het ontvangstteam van het Oude Raadhuis staat klaar en beantwoordt alle vragen over trouwen in het Stadsmuseum Rhenen. Je proeft het plezier dat ze in het organiseren hebben! Van huwelijkssluiting tot feestelijk taartjesbuffet en een receptie met museumbezoek. Kortom, trouwen met plezier.

12:00 – 12:30 uur: Mini-lezing over trouwen en ware liefde. Van de middeleeuwen tot nu. Was trouwen toen een pretje, en een zaak van ware liefde?

Stadsmuseum als ontmoetingsplek
Stadsmuseum Rhenen is een levendige en inspirerende ontmoetingsplek voor geschiedenis en de cultuur. De gemeente Rhenen heeft hiervoor één van de mooiste monumenten in de stad ter beschikking gesteld: het Oude Raadhuis. Stadsmuseum Rhenen is de opvolger van Museum Het Rondeel en krijgt jaarlijks een subsidie van de gemeente. Samen met de in het pand gevestigde VVV, wordt hiermee een stevige impuls voor het culturele en toeristische klimaat in Rhenen gegeven.

Klik hier om terug te gaan naar het programma van Kleurrijk Rhenen.

Locatie

Markt 20 Rhenen

Tijden

Begint 14 sep 2019 om 10:00 uur
Eindigt 14 sep 2019 om 16:00 uur

Toegangsprijs

€ 1,= p/p

Contactgegevens

Logo Stadsmuseum Rhenen