Thomas Beijer bij Klassiek aan de Rijn

Overzicht

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Thomas Beijer

Datum: 25 apr 2020

Dit concert is gecanceld i.v.m. de corona uitbraak

Pianist, componist en schrijver Thomas Beijer studeerde in 2011 af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde diverse masterclasses bij grote pianisten als Menahem Pressler en Murray Perahia. Bij het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 omschreef de internationale jury hem als “een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek”.

Thomas Beijer geeft al sinds zijn tiende jaar recitals in Europa en Azië; als solist speelde hij al vele pianoconcerten met de grote Nederlandse symfonieorkesten. Hij is ook een veelgevraagd kamermusicus, o.a. samen met Camerata RCO. In seizoen 2020 – 2021 zal Thomas Beijer zijn debuut maken in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam in de serie Meesterpianisten van Marco Riaskoff.

Thomas Beijer is een veelzijdige en boeiende man. Hij componeerde de muziek bij de nieuwste voorstelling van Pluk van de Petteflet, hij schreef twee keer (in 2013 en 2019) het verplichte werk voor de finale van het concours van de Young Pianist Foundation, zijn eerste literaire boek ‘Geen jalapeños’ kreeg lovende kritieken en tegen de tijd van zijn recital voor Klassiek aan de Rijn in 2020 zal er zeker een tweede boek bij de boekhandel liggen. De Nederlandse taal gaat hem zeer aan het hart, zoals ook blijkt uit zijn humoristische reacties op Facebook op de vele taalfouten die je overal tegenkomt.

U kunt Thomas Beijer horen spelen op 25 april in de Cunerakerk in Rhenen. Klik hier voor een impressie. Meer info over Thomas is te vinden op zijn website.

Programma

  • Robert Schumann: Faschingsschwank aus Wien opus 26
  • Manuel de Falla: Mazurka in c
  • Manuel de Falla: Nocturne in f
  • Manuel de Falla: 4 Piezas Españolas
  • Frédéric Chopin: Mazurka in c opus 56 nr. 3
  • Frédéric Chopin: Nocturne in fis opus 48 nr. 2
  • Frédéric Chopin: Sonate nr. 3 in b opus 58

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Thomas Beijer

Vrienden van Klassiek aan de Rijn
De concerten van Klassiek aan de Rijn, zoals dat van Thomas Beijer, zijn alleen mogelijk als de organisatie (naast subsidies en sponsoren) een flinke groep vrienden hebben die haar ondersteunt. Voor minimaal € 49 per concertseizoen* helpt u Klassiek aan de Rijn om steeds weer een mooi en inspirerend jaarprogramma samen te stellen. Als dank krijgt u een gratis upgrade bij elk concert: bij een reservering tot twee personen zit u vooraan in de kerk, zodat u de concerten van zeer dichtbij meemaakt, zonder dat u heel vroeg aanwezig hoeft te zijn. In de pauze worden de drankjes (inclusief) speciaal voor u geserveerd in het koor van de kerk. Klik hier om u op te geven als Vriend van Klassiek aan de Rijn.

Ontvang als welkomstcadeau een mooie klassieke cd!

* Een concertseizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Foto’s: © Juri Hiensch (banner/slide/agenda), © Lucas van Woerkum (pagina)

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 25 apr 2020 om 20:15 uur
Eindigt 25 apr 2020 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 28,=
CJP / Student: € 14,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje. Deur open om 19:30 uur.

Contactgegevens