The Artist’s Way bij Schrijfpassie

Overzicht

Cursus in Rhenen - The Artist's Way bij Schrijfpassie

Datum: 25 sep 2018

Vanaf 25 september kun je gedurende 12 weken deelnemen aan de cursus The Artist’s Way van Schrijfpassie. Ben jij benieuwd naar de kunstenaar in jezelf? Verlang jij ernaar je creatieve talenten te ontdekken? Wil jij meer inspiratie in het leven van alledag halen? Zijn jouw creatieve bronnen opdroogt? Wil jij je creatieve dromen uit later komen? Keri Smith zegt: “Creativiteit is de weg naar alles. Het gaat over de wereld op een nieuwe manier durven te bekijken. Magie vinden in het alledaagse”

Creativiteit gaat dus over meer dan goed kunnen schilderen, toneelspelen, schrijven of muziek maken. Het gaat ook om scheppen, ontwerpen, uitvinden, experimenteren, risico’s nemen, fouten maken, lol hebben en nieuwe oplossingen zoeken. Het gaat er niet om dat je en tweede Beethoven, Rodin of Rembrandt wordt. Het gaat er om, dat jij je talenten met plezier ten volle benut.

Wanneer we ons losweken van het stemmetje van binnen (de valse innerlijke criticus) dat al zeurt, dat het niet deugt voordat we zijn begonnen, gebeurt er iets moois. Als we kijken naar wat er is en niet wat we willen wat er is, komt er ruimte voor creativiteit. Iedereen is creatief!

De Amerikaanse schrijfster, regisseur en producer Julia Cameron heeft het boek The Artist’s Way in 1992 geschreven. De methode die zij hanteert om de kunstenaar in jezelf naar boven te halen en de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan op te heffen is een hele praktische. “Ik geloof dat veel getalenteerde mensen hun creativiteit zijn kwijtgeraakt. Ze raakten geblokkeerd door een nare leraar, een afgunstig vriend of jaloerse ouders, Maar ongeacht je leeftijd of je levensloop en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwaas om aan je creativiteit te werken”, aldus Julia Cameron op de achterflap van het boek.

Cursus in Rhenen - Julia Cameron's The Artist's Way bij Schrijfpassie

De basis van deze methode bestaat uit het dagelijks schrijven van ‘ochtendpagina’s (drie pagina’s. handgeschreven, iedere ochtend) en het wekelijkse ‘kunstenaarsafspraakje’ (eens per week, twee uur iets leuks doen in je eentje) en een dagelijkse wandeling van 20 minuten (loopmediatie). Daarnaast zijn er wekelijks opdrachten.

The Artist’s Way is intensief en vraagt commitment. Houd rekening met een investering van een half uur tot een uur per dag gedurende 12 weken naast de wekelijkse bijeenkomsten aan mijn eettafel.

Wekelijks delen we onze ervaringen, evalueren we de afgelopen week en kijken we vooruit naar de week die komen gaat. Creatieve opdrachten vormen en onderdeel van de bijeenkomsten. In een sfeer van veiligheid wil ik een ieder de gelegenheid geven te groeien in haar creatieve proces.

Thema’s

 • Week 1: veiligheid (25 september)
 • Week 2: identiteit (2 oktober)
 • Week 3: macht (9 oktober)
 • Week 4: heelheid (16 oktober)
 • Week 5: alles is mogelijk (23 oktober)
 • Week 6: overvoed (30 oktober)
 • Week 7: verbinding (6 november)
 • Week 8: kracht (13 november)
 • Week 9: mededogen (20 november)
 • Week 10: zelfbescherming (27 november)
 • Week 11: autonomie (4 december)
 • Week 12: vertrouwen (11 december)

De thema’s volgen de hoofdstukken van het boek. Voorafgaand van de bijeenkomst lees je het volgende hoofdstuk. Het boek eindigt met een creativiteitscontract.

The Artist’s Way vindt plaats op dinsdagmiddag van 13:30 tot 6:00 uur. Het is niet mogelijk om tussentijds in te stromen. De aanschaf van het boek is voor rekening van de deelnemer. Surf voor meer cursussen en worksshops naar de site van Schrijfpassie.

Locatie

Majoor Jacomettiweg 19 Rhenen

Tijden

Begint 25 sep 2018 om 13:30 uur
Eindigt 25 sep 2018 om 16:00 uur

Toegangsprijs

€ 352,= p/p (incl. btw, koffie/thee en materialen.

Contactgegevens