Tango Aliado bij De Korenwinde

Overzicht

Concert in Rhenen - Tango Aliado bij De Korenwinde

Datum: 22 feb 2020

Op 22 februari 2020 kunt u in De Vlam in Rhenen naar Tango Aliado. Dit is een uniek Amsterdams kwartet van professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. Tango Aliado is gefascineerd door de kracht van het ritme in de tango. Eind 19e eeuw waren de steden aan de Río de la Plata in Argentinië een grote smeltkroes van verschillende culturen, die ieder hun eigen soort muziek inbrachten. Ritmes uit de habanera, milonga, candombe en tangowals vloeiden samen in de veelzijdige tangomuziek.

De leden van Tango Aliado zijn bondgenoten op een ontdekkingsreis naar het werk van de beroemde Astor Piazzolla en andere tangogrootmeesters uit het verleden, zoals Carlos Gardel, Anibal Troilo en Horacio Salgan. De leden hebben een verschillende muzikale achtergrond, variërend van klassieke muziek tot lichte- en wereldmuziek. Ze hebben elkaar ontmoet op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in orkesten; het klikte muzikaal en persoonlijk zo goed dat ze besloten samen verder te gaan.

Inmiddels geeft Tango Aliado met veel plezier diverse concerten en hun muziek wordt steeds met groot enthousiasme ontvangen. Ze spelen voor ons vooral oudere klassieke tango’s van onder andere Pugliese, Canaro, de Caro en Piazzolla, maar ook nieuwe tango’s van Cosentino en Wantenaar, die ze uitgebracht hebben op hun nieuwe CD El Compás. De magnetische kracht van ritme en hartstochtelijke melodieën komen tijdens dit concert samen.

Concert in Rhenen - Tango Aliado bij De Korenwinde

Bezetting

  • Françoise van Varsseveld (viool)
  • Mariken Zandvliet (piano)
  • Lucas Stam (cello)
  • Gert Wantenaar (bandoneon)

Klik hier voor een impressie van Tango Aliado.

Over De Korenwinde
Stichting Concerten De Korenwinde organiseert jaarlijks in Rhenen zes of zeven concerten met klassieke kamermuziek, zoals Tango Aliado. Voor deze concerten is De Vlam in Rhenen de vaste locatie, met ca. 80 zitplaatsen. De concerten hebben een lage drempel en kenmerken zich door kleinschaligheid, intimiteit en direct contact tussen musici en publiek.

Meer informatie staat op de website (klik op het logo). Daar kunt u ook kaartjes en abonnementen bestellen.

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 22 feb 2020 om 20:00 uur

Toegangsprijs

27 Jaar en ouder: € 18,=
19 t/m 26 jaar: € 12,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Contactgegevens