Stadsquiz Rhenen op 1 november

Overzicht

Evenement in Rhenen - Eerste Stadsquiz Rhenen op 12 november 2019

Datum: 01 nov 2019

Op vrijdag 1 november wordt voor de eerste keer de Stadsquiz Rhenen gehouden. Dit fenomeen is overgenomen uit Noord-Brabant, waar elk zichzelf respecterend dorp een eigen dorpsquiz heeft. De Brabantse dorpen zien na jaren nog steeds een groei in het aantal deelnemers wat wil zeggen dat het, zelfs na jaren, nog mateloos populair is. In Rhenen is dit een nieuw initiatief en we hopen dat het ook hier een succes zal worden. Als het aantal deelnemers aan de pubquizen een graadmeter kan zijn moet dat zeker lukken.

Wat houdt het in?
Je kunt met de buurt, familie, vrienden, (personeels)vereniging een team vormen. Geadviseerd wordt om dat team te laten bestaan uit 10 tot 25 deelnemers. Dat lijkt heel veel maar het is ook nodig omdat de opdrachten heel divers zijn. Een team dat  bestaat uit een mix van jong en ouder is zeker aan te bevelen. Er zullen mensen op internet moeten gaan speuren, er zijn ‘doe’ opdrachten en er moeten mensen daadwerkelijk op pad om vragen te kunnen beantwoorden.

Voor aanvang van de Stadsquiz Rhenen haalt de teamcaptain om 19:00 uur een vragenboek op in het Huis van de Gemeente. Vervolgens gaat hij (lees ook: zij) daarmee naar de locatie waar zijn team is. Dat kan bij iemand thuis zijn maar ook in een sportkantine, clubhuis, etc. Het is slim om eerst te bekijken om te bepalen wie met welke categorie aan de slag gaat. Om 21:00 uur komt de teamcaptain terug naar het Huis van de Gemeente om daar een geheime opdracht te vervullen. Uiteindelijk moeten de vragenboeken om 23:00 uur worden ingeleverd bij de Koning van Denemarken.

Evenement in Rhenen - Eerste Stadsquiz Rhenen op 12 november 2019

Vervolgens gaat de jury aan de slag om de winnaars van de Stadsquiz Rhenen aan te wijzen. Er zijn 3 prijzen te winnen van respectievelijk € 500,=, € 1000,= en € 2000,= die besteedt mogen worden aan het goede doel dat door het team vooraf is bepaald.  Voorbeelden hiervan zijn: Een speeltuintje in je buurt, de verbouwing van een clubhuis, een bankje in de straat, maar ook maatschappelijk goede doelen komen in aanmerking. Het schilderen van je huis is voor jezelf wellicht een doel, maar heeft geen maatschappelijke waarde en komt dus niet in aanmerking.

Prijsuitreiking
Op vrijdag 22 november worden de winnende teams van de Stadsquiz Rhenen bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt bij Bollee Events. Surf voor alle ins en outs naar de website van Stadsquiz Rhenen en schrijf je team zo snel mogelijk in, want ook hier geldt vol is vol!

Foto’s: © Bob Smith (Banner, slide, overzicht), Adrian Boca (pagina).

De inschrijving is gesloten

Locatie

Nieuwe Veenendaalseweg 75 Rhenen

Tijden

Begint 01 nov 2019 om 19:00 uur
Eindigt 01 nov 2019 om 23:00 uur

Toegangsprijs

N.v.t.

Contactgegevens

Cultuurplatform Rhenen - Logo Stadsquiz Rhenen