2e Smartlappenfestival Rhenen

Overzicht

Datum: 14 mei 2016

Na het succes van vorig jaar organiseert het Rhenens smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegen in samenwerking met het Cultuurplatform en Stichting STERC ook dit jaar weer een smartlappenfestival in het centrum van Rhenen. Op zaterdag 14 mei zullen twaalf koren wisselend optredens verzorgen op zeven locaties.

Op de hoofdlocatie, het Amfitheater bovenaan de Molenstraat, zullen zowel de opening als de sluiting plaatsvinden met tijdens de sluiting een samenzang van alle koren en het publiek. De opening wordt om 12.30 uur verricht door burgemeester Hans van der Pas; de sluiting wordt rond 17:30 uur verwacht. Daarna zullen er nog meezingliederen ten gehore gebracht worden door de gezamenlijke koren en is er tot 19:30 uur gelegenheid tot nazingen en praten.

Andere locaties zijn bij de Panoramamolen, onderaan de Molenstraat (van Toor/Hema), Café HP, bij de terrassen van restaurants Het Oude Gemeentehuis en Golden City, in de Muntstraat en bij de voormalige brandweerkazerne/museum. De twaalf deelnemende koren komen voornamelijk uit deze regio:

De Waredo’s – Dodewaard (smartlappenkoor)
Hoge Noot – Wageningen (smartlappenkoor)
De Begonia’s – Veenendaal (vrouwen-smartlappenkoor)
Voor Anker – Veenendaal (shantykoor)
Bekáánt Goed – Haaften (mannen-smartlappenkoor)
Koor Zonder Noten – Haaften (smartlappenkoor)
De Kleppers – Nijmegen (smartlapeenkoor)
Man over Boord – Driebergen (piraten/shantykoor)
’t Ploegje – Doornenburg (smartlappenkoor)
Spoorkoor Op Stoom – (Spoorkoor)
Uit het leven gegrepen – Hoevelaken (smartlappenkoor)
• Oud Bruin & Jong Belegen – Rhenen (smartlappenkoor)

Dit festival zal weer een feest der herkenning worden omdat het een hoog meezinggehalte bevat en het publiek ook wordt aangespoord mee te zingen. Uiteraard zijn luisteren en meezingen gratis.

Meer informatie over Oud Bruin & Jong Belegen is te vinden op de website.

Toegangsprijs

Gratis

Contactgegevens

E-mail: objb.festival@gmail.com