Shean Bowers (Bath Abbey) geeft orgelconcert

Overzicht

Muziek in Rhenen - Extra orgelconcert Shean Bowers bij Klassiek aan de Rijn

Datum: 12 okt 2019

Op 12 oktober, de dag waarop de tweede Choral Evensong van 2019 in de Cunerakerk wordt gehouden, kunt u daar voor een tweede keer genieten van het orgelspel van Shean Bowers. Shean, die dit extra concert geeft, is Assistant Director of Music van Bath Abbey. Hij vervult deze functie sinds september 2010. Eerder was hij directeur van het Royal Liverpool Philharmonic Training Choir en Organ Scholar van Liverpool Cathedral. Onlangs is Shean benoemd tot hoofdorganist van Bath Abbey.

Shean Bowers’ muzikale carrière begon op jonge leeftijd, toen hij werd aangenomen als koorknaap in het koor van Liverpool Cathedral. Beurzen stelden Shean in staat het zijn orgelstudie voor te zetten bij professor Ian Tracey. Studiebeurzen werden toegekend voor studies aan Chetham’s School of Music, The Royal Academy of Music en Liverpool University and The Royal Northern College of Music.

Zijn taken bij Bath Abbey bestaan uit assistentie, scholing en dirigeren van de koren, het spelen van de diensten en de leiding van jongste koorleden. In 2011 heeft Shean een koor opgericht, The Melodymakers, voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar oud en heeft hij de regie bij het schoolprogramma voor meer dan 1.000 kinderen met het programma ‘Find Their Voices”.

Als begeleider, recitalist en koorregisseur trad Shean op in heel Engeland maar ook in Frankrijk, Duitsland en Denemarken. Hij speelde als solist bij verschillende orkesten, waaronder The Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, The Halle, Chetham’s School of Music Symphony Orchestra en Bath Philharmonia. Meest recent speelde Shean het orgelconcert van Poulenc en de orgelsymfonie van Saint-Saens met de Bath Philharmonia op het Klais-orgel van Bath Abbey.

Muziek in Rhenen - Extra orgelconcert Shean Bowers bij Klassiek aan de Rijn

Shean Bowers is zeer gewild als muziekopleider, examinator en als jurylid. Hij is een van de organisten voor BBC Daily Service en is regelmatig leider van workshops voor The Royal School of Church Music. Met een speciale interesse in het trainen van jonge stemmen, en als kerkorganist zet Shean zich in voor de ontwikkeling van de volgende generatie musici.

Tijdens het concert van Shean Bowers wordt het Hauptwerk Concertorgel gepresenteerd. Dit orgel is op maat gebouwd, heeft vier klavieren en alle mogelijke speelhulpen. De high-end audio is speciaal ontwikkeld voor Hauptwerk door een Nederlandse fabrikant en specialist op dit gebied.

Programma

  • George Frideric Handel (1685 – 1759): Occasional Oratorio
  • Herbert Howells (1892 – 1983): Rhapsody No 1
  • Edward Elgar (1857 – 1934): Nimrod
  • Edward Elgar (1857 – 1934): Pomp and Circumstance No 4
  • Noel Rawsthorne (1929 – 2019): Prelude on Londonderry air
  • Noel Rawsthorne (1929 – 2019): Sortie on „Nun Danket Alle Gott“
  • Percy Whitlock (1903 – 1946): Dignity and Impudence
  • William Walton (1902 – 1983): Popular Song
  • William Walton (1902 – 1983): Crown Imperial

Foto: © Deborah J. Coleman Photography

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 12 okt 2019 om 20:00 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 10,=
CJP / Student: € 5,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje

Contactgegevens

Concert in Rhenen - Logo Klassiek aan de Rijn