Schatten die inspireren tot schrijven in Stadsmuseum

Overzicht

Schrijfworkshop in Rhenen - Schatten die inspireren tot schrijven in Stadsmuseum Rhenen - Conny Plomp - banner

Datum: 22 mrt 2019

Het nieuwe Stadsmuseum Rhenen is een plek boordevol verhalen. Een plek die uitnodigt tot schrijven. Om die reden wordt op vrijdag 22 maart de workshop Schatten die inspireren tot schrijven gehouden. Na een tocht door het eeuwenoude gebouw en de collecties ga je aan de slag. Workshop-leider Conny Plomp van Schrijfpassie weet de pen te prikkelen!

Uitnodigende vragen
Het museum zit in een van de oudste en mooiste monumenten van Rhenen: het Oude Raadhuis. Na een korte toelichting in het sfeervolle Museumcafé gaan de deelnemers aan de slag. Ze dwalen langs schatten die archeologen vonden in de Rhenense bodem. Langs mysterieuze sieraden, lieflijke schilderijen en objecten van strijd. Al wandelend kiest men het object waar men verder over wil schrijven. Conny geeft vragen, die je uitnodigen om goed te kijken. Na een dik half uur komt iedereen bij elkaar en schrijft men met elkaar verder. Er wordt gedeeld wat iedereen heeft opgeschreven tijdens Schatten die inspireren tot schrijven.

Schrijfworkshop in Rhenen - Schatten die inspireren tot schrijven in Stadsmuseum Rhenen - Schrijfpassie

Aanmelden
Aanmelden voor Schatten die inspireren tot schrijven kan tot uiterlijk 19 maart via vvv@stadsmuseumrhenen.nl, telefoonnummer (0317) 61 20 77. Een deelnamebewijs kan ook worden verkregen tijdens openingstijden (dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur). Er is plaats voor 15 deelnemers.

Iedereen kan meedoen
Conny Plomp (57) uit Rhenen geeft regelmatig en met veel plezier schrijfworkshops en -cursussen. Ze licht toe waar het om draait: ‘Het gaat uitdrukkelijk niet om ‘mooi’ schrijven, maar om het plezier in schrijven. Evenmin gaat het om stijl of grammatica. Ik verzeker dat iedereen kan schrijven. Vooral in deze bijzondere omgeving. Kennis van of ervaring met schrijven is niet nodig. Dus, laat je verrassen door je pen!’

Sinds haar 13e jaar schrijf Conny al dagboeken. Ze wist niet dat er een hele “industrie” was ontstaan rond het fenomeen dagboekschrijven. Conny ontdekte dat er cursussen waren en schrijfcoaches, boeken over dit onderwerp en websites. Haar belangstelling werd gewekt door de cursus “Luisteren naar je pen” van Christine de Vries en boeken van Nathalie Goldberg en Julia Cameron. In het Lioba klooster in Egmond aan Zee volgde Conny Plomp de cursus ‘Luisteren naar je pen”. Het werd een ervaring die haar toekomst zou veranderen. Ze ontdekte een nieuwe passie! Conny Plomp heeft zich laten certificeren als cursusleidster voor Luisteren naar je pen en in het voorjaar van 2010 is Schrijfpassie geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Locatie

Markt 20 Rhenen (ingang Kerkstraat)

Tijden

Begint 22 mrt 2019 om 10:30 uur
Eindigt 22 mrt 2019 om 12:30 uur

Toegangsprijs

€ 8,= p/p (excl. museumticket à € 6,50, incl. koffie/thee)

Museumjaarkaart: gratis

Contactgegevens

Logo Stadsmuseum Rhenen