Rosanne Philippens en Camerata RCO

Overzicht

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Camerata RCO (26 januari 2019)

Datum: 08 feb 2020

Op 8 februari kunt u wederom naar een schitterend concert van Klassiek aan de Rijn, nl. Camerata RCO en Rosanne Philippens. Camerata RCO is een uniek ensemble dat bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. “Het plezier dat wij beleven aan het samenspelen in het orkest zetten wij voort door het samenspelen in kleine bezetting. Het repertoire is anders dan het orkestrepertoire; kamermuziek is persoonlijker en intiemer. Het is verfrissend om collega’s beter te leren kennen door onze gezamenlijke inzet voor Camerata RCO. Met Camerata RCO willen we in direct contact staan met het publiek. Dat inspireert ons en geeft ons veel energie”.

Janine Jansen, Liza Ferschtman, Simone Lamsma, in dit rijtje Nederlandse topviolisten hoort ook zeker Rosanne Philippens (foto) te staan. Parallel aan haar – met hoogste onderscheidingen afgeronde – studies aan de conservatoria van Den Haag en Berlijn won ze het Nationaal Vioolconcours (2009) en het Internationale Violin Wettbewerb Freiburg (2014). Sindsdien viert ze muzikale triomfen op de grote internationale concertpodia.

Het divertimento Le baiser de la fée van Stravinsky was een eerbetoon aan Tsjaikovski. Qua klank, maar ook met de keuze voor een sprookjesachtig verhaal.

De laatste opera van Strauss, Capriccio, begint met een gedeelte deel voor strijksextet, dat ook los van de opera vaak wordt gespeeld. Metamorphosen kan in zekere zin worden beschouwd als de hartverscheurende reactie van Richard Strauss tegen de oorlogsvernietiging van de Duitse cultuur en erfgoed. Voltooid in het voorjaar van 1945, is het werk tegelijk boos, aangrijpend en intens mooi.

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Camerata RCO en Rosanne Philippens - Rosanne Philippens

Programma

  • Joseph Haydn: Vioolconcert no. 1 in  C Hob.VIIa:1
  • Igor Stravinsky: Divertimento from Le Baiser de la Fée (arr. J. Ledger)
  • Richard Strauss: Capriccio Sextet
  • Richard Strauss: Metamorphosen (arr. Leopold)

Het concert vindt plaats in de Cunerakerk in Rhenen. Meer informatie over Camerata RCO is te vinden op de website. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Klassiek aan de Rijn (klik op het logo).

Vrienden van Klassiek aan de Rijn
De concerten van Klassiek aan de Rijn, zoals dat van Camerata RCO, zijn alleen mogelijk als de organisatie (naast subsidies en sponsoren) een flinke groep vrienden hebben die haar ondersteunt. Voor minimaal € 49 per concertseizoen* helpt u Klassiek aan de Rijn om steeds weer een mooi en inspirerend jaarprogramma samen te stellen. Als dank krijgt u een gratis upgrade bij elk concert: bij een reservering tot twee personen zit u vooraan in de kerk, zodat u de concerten van zeer dichtbij meemaakt, zonder dat u heel vroeg aanwezig hoeft te zijn. In de pauze worden de drankjes (inclusief) speciaal voor u geserveerd in het koor van de kerk. Klik hier om u op te geven als Vriend van Klassiek aan de Rijn.

Ontvang als welkomstcadeau een mooie klassieke cd!

* Een concertseizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Foto’s: Matty van Wijnbergen (banner en highlight), Marco Borggreve (Rosanne Philippens)

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 08 feb 2020 om 20:15 uur
Eindigt 08 feb 2020 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 28,=
CJP / Student: € 14,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.

Contactgegevens