Rondleiding door Henk Deys bij expo (27-10)

Overzicht

Expositie in Rhenen - Rondleiding door Henk Deys bij expositie Rhenen op de kaart in Stadsmuseum Rhenen

Datum: 27 okt 2018

Bij de tentoonstelling ‘Rhenen op de Kaart’ in het nieuwe Stadsmuseum Rhenen kunt u aanwezig zijn bij een rondleiding door Henk Deys. Deelnemers kunnen zich verheugen op kleurrijke verhalen. Deze mooie, kleine tentoonstelling bestaat uit 50 bijzondere kaarten uit de collectie van de Rhenenaar. Op de expo staat u oog in oog met historische rivier- en waterstaatkaarten, militaire kaarten, kaarten van Rhenen als stad aan de rivier, en ook provinciekaarten. Soms prachtig versierd – denk aan de kaarten van Blaeu, Cruquius en Conrad – soms meer technisch, zoals oude kadasterkaarten met hun schat aan informatie. Doel is niet alleen om kenners de kaarten van Deys te tonen, maar ook niet-ingewijden de ogen te openen voor de schoonheid en de zeggingskracht ervan.

Stadsmuseum Rhenen organiseert ’Rhenen op de Kaart – De kaartencollectie van Henk Deys’ in samenwerking met het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht (RHCZOU) in Wijk bij Duurstede. De tentoonstelling is een ode aan Henk Deys, die de stad Rhenen met zijn lezingen, publicaties en voorzitterschap van de Historische Vereniging Oudheidkamer Oud Rhenen en omgeving zo nadrukkelijk heeft verrijkt. De bijna 86-jarige Deys heeft zijn unieke collectie van zo’n 1200 kaarten en boeken enige jaren geleden aan de Vrienden van het RHCZOU geschonken. Op 7 september droegen de Vrienden de collectie over aan het RHCZOU.

Alle kaarten en boeken van Henk Deys zijn in te zien op de site en in de studiezaal van het RHCZOU. Bij de tentoonstelling verschijnt een uitgebreide brochure, voor € 6 te koop in de winkel van Stadsmuseum Rhenen. ‘Rhenen op de Kaart – De kaartencollectie van Henk Deys’ is nog te bewonderen tot half januari 2019.

Kaarten reserveren
Kaarten voor de rondleiding door Henk Deys kunt u kopen bij Stadsmuseum Rhenen en VVV Rhenen of telefonisch reserveren via (0317) 61 23 33 (onder openingstijden). Stadsmuseum Rhenen en de VVV Rhenen zijn geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Per rondleiding kunnen maximaal 16 personen deelnemen. Gereserveerde kaarten moeten op de betreffende dag om 13:30 uur zijn opgehaald. Niet afgehaalde exemplaren gaan terug in de verkoop. De Museumjaarkaart is (nog) niet geldig in het museum. De rondleiding door Henk Deys vindt ook plaats op 10 en 24 november.

Locatie

Markt 20 Rhenen

Tijden

Begint 27 okt 2018 om 14:00 uur
Eindigt 27 okt 2018 om 14:45 uur

Toegangsprijs

€ 7,50 p/p (incl. koffie/thee)

Contactgegevens

Logo Stadsmuseum Rhenen