Rebellen en dwarsliggers bij Schrijfpassie (Veenendaal)

Overzicht

Workshops in Rhenen - Rebellen en dwarsliggers bij Schrijfpassie

Datum: 11 mrt 2020

De 85e Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsliggers. Rebellen uit de literatuur zijn bijvoorbeeld Multatuli, Annie M.G. Schmidt, Willem Frederik Hermans, Astrid Roemer, Dimitri Verhulst en Charlotte Mutsaers. Deze auteurs hebben werelden geopend. Rebelse personages en dwarse karakters als Don Quichot, Joe Speedboot, Esther Gerritsens Roxy en Hava uit Aafke Romeijns ‘Concept M’ houden ons een spiegel voor en laten ons nadenken over wie we zijn. Schrijvers als Jan Cremer, Connie Palmen, Anna Blaman en Jan Wolkers zoeken grenzen van de literatuur op en verleggen ze. (bron: Boekenweek 2020)

Tijdens de workshop Rebellen en dwarsliggers ga je, samen met Conny Plomp, op zoek naar de rebel in jezelf. Ben jij een dwarsligger, een rebel? Laat je verrassen!

Workshops in Rhenen - Rebellen en dwarsliggers bij Schrijfpassie - cover Ik Jan Cremer

Over Schrijfpassie
Sinds haar 13e jaar schrijf Conny al dagboeken. Ze wist niet dat er een hele “industrie” was ontstaan rond het fenomeen dagboekschrijven. Conny ontdekte dat er cursussen waren en schrijfcoaches, boeken over dit onderwerp en websites. Haar belangstelling werd gewekt door de cursus “Luisteren naar je pen” van Christine de Vries en boeken van Nathalie Goldberg en Julia Cameron. In het Lioba klooster in Egmond aan Zee volgde Conny Plomp de cursus ‘Luisteren naar je pen”. Het werd een ervaring die haar toekomst zou veranderen. Ze ontdekte een nieuwe passie! Conny Plomp heeft zich laten certificeren als cursusleidster voor Luisteren naar je pen en in het voorjaar van 2010 is Schrijfpassie geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Ook bij de workshop Rebellen en dwarsliggers werkt Conny graag met, voor en in dialoog met mensen en het geven van schrijfcursussen en -workshops voldoen perfect aan dit ideaal. Schrijvend luisteren naar wat er in je verborgen ligt, is erg verrassend wanneer jezelf daarvoor toestemming geeft. Schrijfpassie wil anderen laten delen in het plezier van schrijven. Het is bijzonder te zien dat mensen, die zeggen niet te kunnen schrijven, tot creatieve expressie komen met behulp van schrijftechnieken. Sta je er open voor, dan kan deze vorm van schrijven ook een bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling, al wil Conny Plomp wel nadrukkelijk stellen dat de cursussen en workshops geen (vervanging van) therapie zijn, maar dat ze misschien wel een therapeutisch effect kunnen hebben.

Meer informatie is te vinden op de site van Schrijfpassie.

Locatie

Kees Stipplein 74 Veenendaal

Tijden

Begint 11 mrt 2020 om 14:30 uur
Eindigt 11 mrt 2020 om 16:30 uur

Toegangsprijs

€ 5,= p/p

Contactgegevens