Pynarello bij Klassiek aan de Rijn

Overzicht

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert HighLightPassion door Pynarello

Datum: 28 mrt 2020

Dit concert is gecanceld i.v.m. de corona uitbraak

Stel: je bent nieuwsgierig naar de Matthäus Passion, maar je twijfelt of je het wel twee keer anderhalf uur uithoudt met Bach. Voor die mensen komt Pynarello als geroepen, net als voor iedereen die niet zo vertrouwd is met het fenomeen passiemuziek. Bach schreef waanzinnig mooie aria’s, met melodieën die de eeuwen met gemak doorstaan. Het omgekeerde kan natuurlijk ook: je kunt de melodie van ‘Erbarme dich’ dromen maar je hebt hem nog nooit live gehoord. Voor al die mensen duikt Pynarello in de wereld van de muziek rond Goede Vrijdag en Pasen. Niet alleen van Bach – zowel zijn Matthäus als zijn Johannes – maar ook van Pergolesi en andere componisten die zich lieten inspireren door het Bijbelverhaal. In Pynarello-stijl: pakweg tien hoogtepunten uit passies binnen een uur, toegankelijk zonder kerkbankgevoel.

In Nederland staat een generatie jonge kunstenaars op met de wil en ambitie om te innoveren. Een van de initiatieven is Pynarello. Pynarello laat een frisse wind waaien door de uitvoeringspraktijk van de symfonische muziek. Klassieke meesterwerken worden zonder dirigent en uit het hoofd gespeeld door een collectief van jonge topmuzikanten. Dat is geen kunstje voor de bühne maar een radicaal andere benadering van het musiceren in orkestverband. Het samenspel is zo intens als in kamermuziek en de communicatie met het publiek krijgt een andere dimensie. De reacties van het publiek zijn overweldigend en ook de pers heeft deze aanpak inmiddels ruim geprezen.

U kunt HighLightPassion van Pynarello beleven op 28 maart in de Cunerakerk in Rhenen. Klik hier voor een impressie.

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert HighLightPassion door Pynarello

Vrienden van Klassiek aan de Rijn
De concerten van Klassiek aan de Rijn, zoals dat van Camerata RCO, zijn alleen mogelijk als de organisatie (naast subsidies en sponsoren) een flinke groep vrienden hebben die haar ondersteunt. Voor minimaal € 49 per concertseizoen* helpt u Klassiek aan de Rijn om steeds weer een mooi en inspirerend jaarprogramma samen te stellen. Als dank krijgt u een gratis upgrade bij elk concert: bij een reservering tot twee personen zit u vooraan in de kerk, zodat u de concerten van zeer dichtbij meemaakt, zonder dat u heel vroeg aanwezig hoeft te zijn. In de pauze worden de drankjes (inclusief) speciaal voor u geserveerd in het koor van de kerk. Klik hier om u op te geven als Vriend van Klassiek aan de Rijn.

Ontvang als welkomstcadeau een mooie klassieke cd!

* Een concertseizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 28 mrt 2020 om 20:15 uur
Eindigt 28 mrt 2020 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 38,=
CJP / Student: € 22,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje. Deur open om 18:45 uur.

Contactgegevens