Prokofjev: Muzikale dagboeken

Overzicht

Concert in Rhenen - Prokofjev Muzikale dagboeken bij De Korenwinde

Datum: 12 okt 2019

Op 12 oktober kunt u in De Vlam in Rhenen naar Prokofjev: Muzikale dagboeken. Dit programma draait rond de Russische componist Sergei Prokofjev (1891 – 1953). Zijn muziek wordt afgewisseld met fragmenten uit zijn dagboeken. Die leveren een verrassend beeld op van Prokovjevs denk- en gevoelswereld tijdens de Russische Revolutie. Hij schrijft: “Op veel hoofdstraten van de stad werd geschoten maar op het conservatorium was men bezig met mijn repetitie en vergat men de stad snel.” Of: “Ik meen dat de omwenteling schitterend verloopt.”

Niets vermag Prokofjevs concentratie op zijn muzikale loopbaan te verstoren. In andere fragmenten doet hij verslag van zijn tournee door Nederland en hoe hij het dure Amstel Hotel (fl 17,- per nacht) verruilt voor een goedkoper pension, op aanraden van dirigent Pierre Monteux.

Naast werk van Prokofjev klinkt er ook een fluitsonate van de non-conformistische Russische componist Edison Denisov (1929 – 1996). Prokofjev: Muzikale dagboeken wordt uitgevoerd door Abbie de Quant (fluit), Maarten den Hengst (piano) en Carel Alphenaar (voordracht).

Concert in Rhenen - Prokofjev Muzikale dagboeken bij De Korenwinde

Over De Korenwinde
Stichting Concerten De Korenwinde organiseert jaarlijks in Rhenen zes of zeven concerten met klassieke kamermuziek, zoals Prokofjev: Muzikale dagboeken. Voor deze concerten is De Vlam in Rhenen de vaste locatie, met ca. 80 zitplaatsen. De concerten hebben een lage drempel en kenmerken zich door kleinschaligheid, intimiteit en direct contact tussen musici en publiek.

Meer informatie staat op de website. Daar kunt u ook kaartjes en abonnementen bestellen.

Abonnementen 2019 – 2020
De prijzen zijn ten opzichte van vorig jaar gelijk gebleven. U kunt een keuzeabonnement nemen voor 4 of 5 concerten, maar u kunt natuurlijk ook een volledig abonnement voor alle 6 concerten aanschaffen. Het keuzeabonnement wordt verstrekt als knipkaart, zodat u zelf kunt bepalen welke concerten u bijwoont. Een abonnement biedt u een flinke korting ten opzichte van het kopen van losse kaartjes, en voor donateurs is de korting nog hoger! Voor het bestellen van abonnementen kunt u hier terecht.

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 12 okt 2019 om 20:00 uur

Toegangsprijs

27 Jaar en ouder: € 18,=
19 t/m 26 jaar: € 12,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Contactgegevens