Orgelconcert Evan Bogerd

Overzicht

Orgelconcert in Rhenen - Evan Bogerd bij Klassiek aan de Rijn

Datum: 22 aug 2020

Evan Bogerd(1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Bogerd volgde diverse masterclasses aan de orgelacademie voor improvisatie te Altenberg (Duitsland).

In 2016 maakte Bogerd veel indruk met zijn debuut op cd. Hij presenteerde op de cd een brede repertoirekeuze. Werken van Max Reger, Sigfrid Karg-Elert, J.S. Bach en van Daan Manneke het werk ‘Ligatura’. Deze cd, opgenomen op het Müller orgel van de St. Bavo te Haarlem, ontving veel lof en een ’10’ in het vooraanstaande muziekblad ‘Luister’: “Zijn Bach straalt een weldadige rust uit terwijl zijn Reger (Ein feste Burg en Alle Menschen müssen sterben) van een soevereine virtuositeit getuigt. Voor Manneke moet je openstellen en lef hebben. Allemaal eigenschappen die Evan Bogerd nu al maken tot een van de toptalenten in zijn vak”.

Orgelconcert in Rhenen - Evan Bogerd bij Klassiek aan de Rijn

In 2019 presenteerde Bogerd in Hasselt een nieuwe cd. Op het Knol orgel zijn werken van J.S. Bach, Piet Post, Karg-Elert en Reubke vastgelegd.

Evan Bogerd is als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam. Daarnaast is Bogerd organist van het fraaie Holthuis orgel in de Ichthuskerk te Hasselt.

Programma

  • Johann Sebastian Bach – Praeludium et Fuga in a, BWV 543
  • Johann Sebastian Bach – Vater unser im Himmelreich, a 2 Clav. e Pedale Uit Clavier-Übung III, BWV 682
  • Piet Post – Zes Valerius liederen voor orgel
  • Evan Bogerd – Improvisatie
  • Paul Hindemith –  Orgelsonata I
  • Cor Kee – ‘Merck toch hoe sterck’ con variazioni

De organisator houdt rondom dit concert rekening met de actuele corona-maatregelen vanuit het RIVM. Mocht het concert in verband met de ontwikkelingen van de coronacrisis niet doorgaan, dan heeft u recht op restitutie. U kunt hier meer lezen over de maatregelen die de Klassiek aan de Rijn treft op de concertlocatie.

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 22 aug 2020 om 20:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 10,=
CJP / Student: € 5,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Contactgegevens