Orchestra van Wassenaer

Overzicht

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Orchestra van Wassenaer - Van Wassenaer Orkest

Datum: 28 sep 2019

Op 28 september kunt u in de Cunerakerk in Rhenen naar een concert van Het Orchestra Van Wassenaer. Dit ensemble, dat zijn naam ontleent aan de Nederlandse componist en staatsman Unico Wilhelm van Wassenaer, werd in 1990 in Den Haag opgericht door violist Makoto Akatsu. Makoto Akatsu woont sinds 1987 in Nederland waar hij aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag barokviool studeerde bij Sigiswald Kuijken.

Sinds 2010 is Makoto gastdocent voor barokviool en altviool aan het Lemmensinstituut te Leuven in Belgie. De musici van het Orchestra Van Wassenaer spelen op historische instrumenten, hebben allen in Den Haag of Brussel ook les gehad van Sigiswald Kuijken, en exploreren het verrassende, onbekende repertoire van de hoogbarok.

Het Orchestra Van Wassenaer trad veelvuldig op in Nederland, Italië, Spanje, Frankrijk en Japan en werd uitgenodigd op diverse festivals. Op het programma muziek van tijdgenoten van J.S. Bach.

Programma

  • Johann Christoph Pez: Concerto Grosso/Sinfonia in g  (R.18)
  • Evaristo Felice Dall’Abaco: Concerto a piu istrumenti op. 6-12 in D
  • Johann Joseph Fux: Sinfonia II in Bes
  • Giuseppe Antonio Brescianello: Sinfonia V in F
  • Giuseppe Antonio Brescianello: Suite in g

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Orchestra van Wassenaer - Van Wassenaer Orkest

Vrienden van Klassiek aan de Rijn
De concerten van Klassiek aan de Rijn, zoals dat van het Piano Quartet, zijn alleen mogelijk als de organisatie (naast subsidies en sponsoren) een flinke groep vrienden hebben die haar ondersteunt. Voor minimaal € 49 per concertseizoen* helpt u Klassiek aan de Rijn om steeds weer een mooi en inspirerend jaarprogramma samen te stellen. Als dank krijgt u een gratis upgrade bij elk concert: bij een reservering tot twee personen zit u vooraan in de kerk, zodat u de concerten van zeer dichtbij meemaakt, zonder dat u heel vroeg aanwezig hoeft te zijn. In de pauze worden de drankjes (inclusief) speciaal voor u geserveerd in het koor van de kerk. Klik hier om u op te geven als Vriend van Klassiek aan de Rijn.

Ontvang als welkomstcadeau een mooie klassieke cd!

* Een concertseizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 28 sep 2019 om 20:15 uur
Eindigt 28 sep 2019 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 28,=
CJP / Student: € 14,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje

Contactgegevens