Open Ochtend bij Ons Genoegen Rhenen

Overzicht

Datum: 15 feb 2020

Altijd al eens een muziekinstrument willen uitproberen? Op zaterdagochtend 15 februari kan dat! Tijdens de open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen kan iedereen (vanaf zeven jaar/groep 4) gratis minilesjes volgen. Deze worden verzorgd door muzikanten uit de orkesten van Ons Genoegen en enkele docenten.

Muziekonderwijs in Rhenen - Open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen

De open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen is in eerste instantie bedoeld voor de kinderen die bij Ons Genoegen de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) volgen, maar ook andere en oudere muzikanten in spe zijn van harte welkom om mee te doen. In drie korte rondes worden er in de vorm van ‘speeddates’ lesjes gegeven op klarinet, saxofoon, hobo, dwarsfluit, cello, hoorn, trompet, trombone, bariton en (melodisch) slagwerk. Dat zijn de instrumenten die meespelen in het ‘symfonisch blaasorkest’.

Het is die ochtend dus mogelijk om drie verschillende instrumenten uit te proberen. De muzikanten kunnen zich daarna gezamenlijk uitleven in een ‘toeterorkest’. Zonder dat ze al echte noten hoeven te spelen begeleidt de dirigent hen in een fantasiemuziekstuk dat gaat over hard en zacht, hoog en laag, lang en kort…

Ook besteden we deze ochtend extra aandacht aan het prachtige instrument de klarinet! De klarinet speelt een erg belangrijke rol in onze orkesten, we zijn dan ook altijd op zoek naar enthousiaste klarinettisten, jong en oud.

Programma (onder voorbehoud)

  • 10:00 uur: welkom en uitleg
  • 10:15 uur: minilesjes
  • 11:00 uur: pauze
  • 11:15 uur: ‘toeterorkest’
  • 11.30 uur: presentatie klarinet en informatie over Ons Genoegen Rhenen

Bevalt het muziek maken, dan kan men zich na de open ochtend aanmelden voor een proefles of meteen voor individuele muzieklessen bij een van de conservatorium geschoolde docenten van Ons Genoegen. Een AMV-opleiding is een erg goede start voor kinderen uit groep 4 en 5; vraag er gerust naar op de open ochtend!

De muziekopleiding van Ons Genoegen bloeit met zo’n tachtig leerlingen die naast individuele lessen op hun eigen niveau muziek maken in een van de drie orkesten. Ondanks het afschaffen van subsidies van de overheid kan de vereniging tegen een laag tarief muziekles blijven bieden aan startende muzikanten.

De open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen vindt plaats in het verenigingsgebouw. Vooraf aanmelden door het sturen van een mailtje naar onsgenoegenamv@gmail.com hoeft niet maar mag wel.

Meer informatie over Ons Genoegen Rhenen, muziekles en de verschillende orkesten is te vinden op de website.

Locatie

Valleiweg 92B Rhenen

Tijden

Begint 15 feb 2020 om 10:00 uur
Eindigt 15 feb 2020 om 12:00 uur

Toegangsprijs

Gratis

Contactgegevens