Open Monumentendag Rhenen 2019

Overzicht

Evenement in Rhenen - Open Monumentendag Rhenen 2019

Datum: 14 sep 2019

Op zaterdag 14 september vindt Open Monumentendag Rhenen 2019 plaats. Het thema van deze editie is “Plekken van Plezier”. Naar welke monumenten gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of het nu de dierentuin, het museum, een oude trouwzaal of een cafe is, Rhenen staat vol met monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. Ook kerken hadden vroeger, meer nog dan nu, een belangrijke functie in dorpen en steden. Hier werd getrouwd, gedoopt en kwam men bijeen om naar de dominee te luisteren maar ook om elkaar te ontmoeten. Vijf van deze monumenten worden op 14 september in het zonnetje gezet:

Open Monumentendag Rhenen 2019 - Oude Brandweerkazerne

Op deze plekken kun je in het weekend van 14 en 15 september banners vinden met daarop oude foto’s van de verschillende locaties en hun functie in het leven van de inwoners van Rhenen. Bij de monumenten zullen, op aangegeven tijden, vertellers aanwezig zijn om u het verhaal achter het monument te vertellen.

Open Monumentendag Rhenen 2019 begint traditioneel met een concert van de beiaardier Klaas de Haan van 10:00 tot 11:00 uur. Aansluitend zal de de dag officieel geopend worden door de opening van de kunsttentoonstelling rond het thema “Plekken van Plezier” in de Cunerakerk.

Evenement in Rhenen - Open Monumentendag Rhenen 2019 - Oude Raadhuis met Stadsmuseum

Op 14 september vinden er een aantal torenbeklimmingen en drie afvaarten van Safarieschip De Blauwe Bever plaats. Tegelijkertijd met Open Monumentendag Rhenen 2019 wordt Kleurrijk Rhenen 2019 gehouden, waardoor er ook op het gebied van vermaak van alles te doen is in en rond het centrum van Rhenen. Er zijn verschillende straatartiesten en optredens van diverse bands. Ook kunt u tijdens Kleurrijk Rhenen 2019 trouwen met wie u maar wilt. In Stadsmuseum Rhenen zullen vele oude trouwfoto’s te zien zijn van bruidsparen die ooit op die plek, in de trouwzaal van het Oude Raadhuis, zijn getrouwd.

Ook de (vrijwillige) molenaar van de Binnenmolen en zijn gezin zien uw bezoek op Open Monumentendag Rhenen 2019 met plezier tegemoet. De deuren zijn open tussen 10:00 en 17:00 uur.

Evenement in Rhenen - Open Monumentendag Rhenen 2019 - Binnenmolen

Tevens vindt met Open Monumentendag Rhenen 2019 de Kunstroute 2019 plaats waaraan meer dan 55 kunstenaars meedoen. Diverse van hen stellen dat weekend (14 en 15 september) en het weekend ervoor (7 en 8 september) hun ateliers open voor publiek. Een uitgelezen kans dus om een kijkje te nemen achter de schermen.

De dag voorafgaand aan Open Monumentendag Rhenen 2019 vindt er de traditionele klassendag plaats, waarbij de groepen 8 van de basisscholen binnen de gemeente Rhenen op een speelse manier kunnen kennismaken met de bijzondere monumenten die Rhenen te bieden heeft.

Het programma van Open Monumentendag 2019 kunt u hier downloaden (pdf).

(Wijzigingen voorbehouden. Links openen in een nieuw tabblad.)

Locatie

Rhenen

Tijden

Begint 14 sep 2019 om 11:00 uur
Eindigt 14 sep 2019 om 17:00 uur

Toegangsprijs

Gratis m.u.v. vaarten van De Blauwe Bever (à € 1,50 p/p)

Contactgegevens