“Oost, West, Thuis…!” – The Movie

Overzicht

Dans in Rhenen - 'Oost, West, Thuis ...!' - The Movie

Datum: 11 jul 2020

Ballet- en Dansschool ‘Dance with Joy’ zou zijn 25-jarig jubileumvoorstelling groots vieren in Theater de Lampegiet in Veenendaal, op 13 juni. Helaas ging dit vanwege alle Corona perikelen niet door. De musicalgroep, evenals de dansers van de reguliere danslessen, waren al vanaf oktober vorig jaar bezig met repeteren. Door coronamaatregelen mochten de lessen en repetities niet live doorgaan, maar werden toen online aangeboden.

Vanaf begin mei mocht men buiten dansen, maar een optreden op een echt podium zat er helaas niet in. Docenten Nica Bonants-van der Windt en Aranka Bonants en dansers bleven creatief en gingen door. Zo kwam het idee om alle dans-, spel en zangscenes op te nemen en er een echte dansmusicalfilm van te maken: ”Oost, West, Thuis …!” – The Movie.

”Oost, West, Thuis …!” – The Movie zal live worden uitgezonden op zaterdag 11 juli 2020 om 19:00 uur. Mis deze unieke film niet. Geïnteresseerden voor ”Oost, West, Thuis …!” – The Movie kunnen een e-mail sturen naar dancewithjoy@kpnmail.nl en krijgen dan van te voren een link doorgestuurd. Zo treden alle leerlingen toch nog op. Niet binnen in het theater, maar bij u thuis op de buis!

Dans in Rhenen - 'Oost, West, Thuis ...!' - The Movie

Over Dance with Joy
Ballet- en dansschool Dance with Joy geeft lessen voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar. Wekelijks (met uitzondering van de schoolvakanties) krijgen de leerlingen een dansles, waarin het aanleren van de klassieke ballettechniek, free movement (moderne bewegingen uit het meer eigentijdse repertoire) en caractère (nationale dansen zoals ze voorkomen in de grote balletten zoals de Russische dans in ‘de Notenkraker’) centraal staan. We werken in kleine lesgroepen, zo blijft individuele aandacht gewaarborgd. Kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Daarnaast besteedt Dance with Joy veel aandacht aan een goede basistechniek, daar deze als fundament dient voor alle dansvormen, maar ook komen muzikale vorming, expressie en performance skills aan bod. Balletschool Dance with Joy is opgericht door Nica Bonants-van der Windt in 1993 in Veenendaal. Daarna is ze in 1994 ook  begonnen met balletlessen in Rhenen. Momenteel zijn er lessen voor verschillende niveau’s en leeftijdsgroepen. ​De lessen worden gegeven volgens de methode van de Royal Academy of Dance, ’s werelds grootste organisatie op het gebied van danseducatie.

Locatie

De hele wereld (online dus!)

Tijden

Begint 11 jul 2020 om 19:00 uur
Eindigt 11 jul 2020 om 21:00 uur

Toegangsprijs

Gratis

Contactgegevens