Nu sijt wellecome bij Euphonia Rhenen

Overzicht

Kerstconcert in Rhenen - Nu sijt wellecome door COV Euphonia Rhenen en Betuws Symonie orkest in de Cunerakerk

Datum: 30 nov 2019

Op 30 november kunt u in de Cunerakerk in Rhenen naar Nu sijt Wellecome, een samenwerking van Oratoriumkoor Euphonia Rhenen (OER) en het Betuws Symfonie Orkest (BSO). Door een gezamenlijke voorbereiding, is er een boeiend en schitterend programma tot stand gekomen dat in het teken staat van sámen onderweg naar Kerst 2019.

Onder leiding van de dirigenten Bas Ramselaar (OER) en Nicholas Devons (BSO) worden er bij Nu sijt wellecome prachtige composities van Felix Mendelssohn Bartholdy en César Franck uitgevoerd. Op het programma staan onder meer de geliefde psalmen 42 (Wie der Hirsch schreit) en 55 (Hear my prayer). Natuurlijk ontbreekt ook de kerstcantate Vom Himmel Hoch niet. Van César Franck wordt de symfonie in d kleine terts door het orkest uitgevoerd.

Solisten zijn:

  • Ingrid Nugteren – sopraan
  • Daniël Vecht – bas
  • Elly Meijer – orgel

Door de unieke samenwerking tussen Oratoriumkoor Euphonia Rhenen en het Betuws Symfonie Orkest wordt Nu sijt wellecome een tweede keer uitgevoerd. Dat vindt plaats op 1 december om 15:30 uur in de St. Maartenskerk in Tiel (kerk open om 14:45 uur).

Kerstconcert in Rhenen - Nu sijt wellecome door COV Euphonia Rhenen en Betuws Symonie orkest in de Cunerakerk

Kaarten zijn verkrijgbaar via de volgende (voor)verkoopkanalen

De St. Maartenskerk bevindt zich aan Kerkplein 3 in Tiel.

Over COV Euphonia
De Christelijke Oratorium Vereniging Euphonia werd in 1931 opgericht. De initiatiefnemers waren de predikant en de organist van de Cunerakerk. Zij wilden hiermee de culturele activiteiten binnen het Rhenens kerkelijk milieu bevorderen. Een toppunt in de geschiedenis van het koor was in 1967 de uitvoering van ‘Die Jahreszeiten’ van Joseph Haydn in de veilinghal in Kesteren. Het koor trad op in fleurige achttiende-eeuwse kostuums.

Kerstconcert in Rhenen - Nu sijt wellecome door COV Euphonia Rhenen en Betuws Symonie orkest in de Cunerakerk - Bas van Ramselaar

Over Bas Ramselaar
Bas Ramselaar (Amersfoort, 1961) zong al op zesjarige leeftijd in koren die zijn vader dirigeerde. Vanaf 1981 studeerde hij solozang aan het Utrechts Conservatorium. Daarna nam hij lessen bij Frans Schouten, Aafje Heynis en Robert Holl. Tevens was hij jarenlang is hij lid van het Nederlands Kamerkoor en van het solistenensemble van de Nederlandse Bachvereniging. Bas Ramselaar werkte mee aan talrijke cd-opnamen. Als concertzanger trad hij met gezelschappen als de Berliner Symphoniker, het Koninklijk Concert­gebouworkest, het London Symphony Orchestra en het Orkest van de Nederlandse Bachvereniging op in binnen- en buitenland.

Foto Bas van Ramselaar: © Elisabeth Ismail.

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 30 nov 2019 om 20:00 uur

Toegangsprijs

€ 20,= p/p (incl. programmaboekje en consumptie)

Deur open om 19:15 uur

Contactgegevens