Nieuwjaarsconcert 2019 van Ons Genoegen

Overzicht

Muziek in Rhenen - Nieuwjaarsconcert 2019 door Ons Genoegen

Datum: 05 jan 2019

Zaterdag 5 januari geeft Ons Genoegen haar Nieuwjaarsconcert 2019. Ook voor deze inmiddels traditionele opening van het jaar heeft het Symfonisch Blaasorkest een gevarieerd programma samengesteld. Daarbij staan werken van vader en zoon Strauss en Rachmaninoff op het programma. Bovendien wordt er tijdens het Nieuwjaarconcert 2019 een werk uitgevoerd van Emile Waldteufel, waarin diverse walsen en walsstijlen te horen zullen zijn. Daarnaast zullen we ook modernere werken van Pavel Stanek en een wel heel “aparte” serenade van Derek Bourgeois spelen.

Tevens wordt het meest gespeelde werk van Jacob de Haan uitgevoerd. Jacob de Haan heeft onlangs de BUMA Wind Music Award in ontvangst mogen nemen vanwege zijn bijdrage aan de (internationale) blaasmuziekwereld.

Muziek in Rhenen - Nieuwjaarsconcert 2019 door Ons Genoegen

Programma

  • Richard Strauss – Festmusik der Stadt Wien (arr. Eric Banks)
  • Emile Waldteufel – Estudiantina (transcr. by Jos Dobbelstein)
  • Sergei Rachmaninoff – Italian Polka (arr. Erik Leidzén)
  • Pavel Staněk – Moravian Suite deel 1 en 3 (On Moravian Meadows en The Dance)
  • Derek Bourgeois – Serenade
  • Jacob de Haan – Concerto d’amore

Het door Symfonisch Blaasorkest van Ons Genoegen uitgevoerde Nieuwjaarsconcert 2019 staat o.l.v. Willem van Zee (foto). Na afloop van het concert vindt er in het verenigingsgebouw aan de Valleiweg 92 B een nieuwjaarsreceptie plaats waarvoor u van harte wordt uitgenodigd.

Muziek in Rhenen - Nieuwjaarsconcert 2019 door Ons Genoegen - Willem van Zee - dirgent

Over Ons Genoegen
Ons Genoegen Rhenen is opgericht op 17 februari 1868. In 2018 bestaat de vereniging dus 150 jaar. Ons Genoegen is daarmee de oudste amateur muziekvereniging van de provincie Utrecht en één van de oudste van het land. Maar Ons Genoegen is ook steeds nog springlevend en in het jubileumjaar 2018 stonden er vier muzikale hoogtepunten op stapel.

Ons Genoegen kent drie concert-orkesten waardoor elke muzikant op zijn eigen niveau muziek kan maken, want samen mooie muziek (leren) maken, daar draait het om bij Ons Genoegen. Als je begint met muziekles kun je al na vier maanden meespelen in:

  • S2P: In dit orkest (Start2Play) wordt de basis en het plezier van het samenspelen ontwikkeld. Het is altijd weer verrassend om te zien hoe snel je samen mooie muziek kunt maken.
  • M4F: In het middenorkest Music4Fun spelen leerlingen die al enige ervaring hebben. Het hoofddoel is door middel van muzikale en niet-muzikale activiteiten een vriendenclub te creëren die het leuk vindt om samen mooie muziek te (leren) maken, en die ook echt iets neerzet met muzikale ambitie.
  • SBO: Het derde orkest is het Symfonisch Blaasorkest. Hierin spelen muzikanten van alle leeftijden muziek op verder gevorderd niveau.

Meer info over Ons Genoegen Rhenen is te vinden op de website.

Locatie

Nieuwe Veenendaalseweg 75 Rhenen

Tijden

Begint 05 jan 2019 om 15:00 uur

Toegangsprijs

Gratis

Contactgegevens