Natuur en cultuur op Plantage Willem III

Overzicht

Excursie in Elst - Natuur en cultuur op Plantage Willem III

Datum: 07 sep 2019

Op zaterdag 7 september kunt u alleen of in gezelschap kennismaken met de natuur en cultuur op Plantage Willem III. Dit is een buitenlands aandoend, glooiend gebied op de zuidwestflank van de Utrechtse Heuvelrug. Op Plantage Willem III bevinden zich diverse sneeuwsmeltwaterdalen uit de laatste ijstijd. Eén daarvan is een aardkundig monument en door de heide-uitbreiding in 2011 weer prachtig zichtbaar geworden. Tijdens Natuur en cultuur op Plantage Willem III vertelt de gids van Utrechts Landschap over cultuur, grote grazers en de afwisselende vegetatie.

Verbonden
Plantage Willem III is verbonden met de Elster Buitenwaard door een grote faunapassage. In de Elster Buitenwaard wordt de komende jaren nieuwe riviernatuur ontwikkeld, waarvan onder andere zeldzame vogels profiteren: kwartelkoning, porseleinhoen en watersnip.

Natuur en cultuur op Plantage Willem III begint op de parkeerplaats Plantage Willem III, net buiten Elst (U) richting Rhenen naast de Rijksstraatweg 265 (N255 – hm-paal 34,0). Reserveren is niet nodig.

Excursie in Elst - Natuur en cultuur op Plantage Willem III

Over Utrechts Landschap
Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en erfgoed in provincie Utrecht en is in 1927 opgericht. Gelukkig kan het werk  van de stichting rekenen op de steun van de samenleving. Momenteel bijvoorbeeld 600 vrijwilligers, 27.500 Beschermers en 65 Bedrijfsvrienden.

De eigendommen zijn letterlijk dichtbij Utrechters. Utrechts Landschap koopt natuurgebieden aan, ontwikkelt ze als het nodig is, maar vooral: de stichting beheert natuur voor de eeuwigheid. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie en voor hen die buiten Utrecht wonen. Ook heeft Utrechts Landschap belangrijk monumentaal erfgoed onder zijn hoede: meerdere landgoederen, 23 molens en Kasteel Loenersloot.

Natuur, erfgoed en landschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze zijn onmisbaar voor Utrecht; we kunnen niet zonder. Niet iedereen is zich daarvan bewust. En in onze kleine randstadprovincie spelen ook forse economische belangen. Daarom geeft Utrechts Landschap in de samenleving een duidelijke stem aan wat niet spreken kan: natuur, erfgoed en landschap.

Foto’s: © Renk Ruiter

Locatie

T.h.v. Rijkstraatweg 279 Elst (U)

Tijden

Begint 07 sep 2019 om 14:00 uur
Eindigt 07 sep 2019 om 15:30 uur

Toegangsprijs

Gratis (Let op! Honden zijn niet toegestaan)

Contactgegevens

Cultuurplatform Rhenen - Logo Utrechts Landschap