Lucas en Arthur Jussen (2019)

Overzicht

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Lucas en Arthur Jussen (15 maart 2019)

Datum: 15 mrt 2019

Op 15 maart presenteert het jarige Klassiek aan de Rijn een concert van Lucas en Arthur Jussen. De broers hoeven in Rhenen eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Het is de derde keer dat ze voor Klassiek aan de Rijn optreden, en de Cunerakerk zit altijd vol als zij spelen.

Lucas en Arthur Jussen draaien al jaren mee in het internationale concertcircuit. In Amsterdam traden ze op in de fameuze serie Meesterpianisten. In 2012 debuteerden ze bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Of de pianobroers nu solo spelen of zich wijden aan quatre-mains, het is het technisch en muzikaal bijna volmaakt. Tijdens dit concert krijgen Lucas en Arthur Jussen hun solomomenten, maar kruipen ze ook samen achter de piano.

Mozart schreef zijn Sonate in D KV 448 (zijn enige werk voor 2 pianos) in november 1781 in Wenen., voor een uitvoering met de pianiste Josephine von Aurnhammer.

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Lucas en Arthur Jussen (15 maart 2019)

‘Met humor’, ‘langzaam en teder’, ‘levendig, wakker en snel’: de aanwijzingen voor de 12 Fantasiestücke van Robert Schumann vormen een ware caleidoscoop van ideeën en stemmingen. Schumann componeerde zijn acht Fantasiestücke op. 12 in het voorjaar van 1837.

Naast componist en etnomusiocoloog was Béla Bartók in zijn tijd ook een gevierd pianist. Hij bracht veel van zijn eigen pianomuziek zelf in première. De muziek is avontuurlijk met een perfecte verhouding van ritme en melodie, aangevuld met een zeer breed scala aan dynamiek.

Rachmaninov componeerde zijn Suite no. 2 for 2 piano’s in 1901. De opmerkelijkste uitvoering vond in Los Angeles plaats, korte tijd voor de dood van Rachmaninov. Hij speelde het werk samen met Vladimir Horowitz op een feestje waar zij beiden waren; de enige keer dat zij samenspeelden.

Programma

  • Wolfgang Amadeus: Mozart Sonate for 2 piano’s KV 448 (375a)
  • Robert Schumann: Fantasiestücke opus 12 (Arthur)
  • Béla Bartók: Suite Opus 14 and Piano Sonata Sz. 80 (Lucas)
  • Sergei Rachmaninov:  Suite no. 2 for 2 piano’s opus 17

Het concert vindt plaats in de Cunerakerk in Rhenen. Meer informatie over Lucas en Arthur Jussen is te vinden op hun website. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Klassiek aan de Rijn (klik op het logo). Concerten van Lucas en Jussen zijn snel uitverkocht, dus bestel snel uw kaarten!

Foto’s: © Marco Borggreve

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 15 mrt 2019 om 20:15 uur
Eindigt 15 mrt 2019 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 35,=
CJP / Student: € 20,=
Jongeren t/m 18 jaar: € 10,=

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.

Contactgegevens

Klassiek-aan-de-rijn