Lisa Jacobs & The String Soloists: Goulash

Overzicht

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Lisa Jacobs & The String Soloists (29 september 2018)

Datum: 29 sep 2018

Op 29 september presenteert Klassiek aan de Rijn ‘Goulash’, een schitterend concert van Lisa Jacobs & The String Soloists. The String Soloists is een internationaal strijkersensemble met topmusici vanuit heel Europa. Het ensemble speelt onder leiding van violiste Lisa Jacobs, die ook de solopartijen voor haar rekening neemt. Lisa Jacobs wordt steevast geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel en behoort tot de Nederlandse viooltop. Tijdens dit hartverwarmende romantische programma reist u van het hof van de Esterhazy’s via Tsjechië en Polen tot aan het Rusland van Tsjaikovski.

De vioolconcerten van Haydn worden niet tot het ‘grote’repertoire gerekend. Volkomen ten onrechte, het is een en al levenslust, maar ook dichterlijke diepgang die Lisa Jacobs uit haar viool tovert. De Serenade voor strijkers opus 6 van Josef Suk ging in 1865 in première, een vrolijk en zeer romantisch werk. De stijl van Suk wordt omschreven als hoog romantisch en impressionistisch.

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Lisa Jacobs & The String Soloists (29 september 2018)

Dvorak baseerde zijn Romance op het langzame deel uit zijn toen nog onbekende 5e Strijkkwartet. Er zijn allerlei versies in omloop: met pianobegeleiding of zelfs met een compleet orkest. Het Andante Cantabile van Tsjaikovski voor cello en strijkers is een bewerking, nl. van het langzame deel uit zijn 1e strijkkwartet. Tsjaikovski schreef prachtige melodieën voor de cello, helaas heeft hij nooit een echt celloconcert geschreven.

In Wieniawski’s tijd was met name Gounods opera Faust bijzonder populair. Aria’s uit de opera waren algemeen bekend, sommige kregen zelfs bijna de status van een popsong.

Programma

  • Joseph Haydn: Vioolconcert
  • Josef Suk: Serenade voor strijkers
  • Antonin Dvorak: Romance in f voor viool en strijkers
  • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: Andante cantabile voor cello en strijkers
  • Henryk Wieniawski: Faust Fantasy voor viool en strijkers

Het concert vindt plaats in de Cunerakerk in Rhenen. Meer informatie over Lisa Jacobs is te vinden op haar website. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Klassiek aan de Rijn (klik op het logo).

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 29 sep 2018 om 20:15 uur
Eindigt 29 sep 2018 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 25,=
CJP / Student: € 13,=
Jongeren t/m 18 jaar: € 2,=

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.

Contactgegevens