Liefde voor muziek bij Ons Genoegen

Overzicht

Blaasconcert in Rhenen - Liefde voor muziek door Ons Genoegen Rhenen en Irma ten Brinke in Cunerakerk

Datum: 02 nov 2019

Liefde is niet iets om voor jezelf te houden. Daarom brengen wij samen met gastsolist Irma ten Brinke (klik voor een impressie) een ode aan de liefde. Op zaterdag 2 november a.s. kan jij getuige zijn van dit spectaculaire concert van het Symfonisch Blaasorkest van Ons Genoegen Rhenen (SBo). De titel zal duidelijk zijn: Liefde voor muziek.

Ode aan de liefde
De muziekstukken die door het Symfonisch Blaasorkest van Ons Genoegen Rhenen worden gespeeld zijn gerelateerd aan de liefde. Er komen verschillende aspecten aan de orde. Romeo en Julia, wie kent dit verhaal niet? Op deze avond voel jij liefdesepos gespeeld door het SBo tijdens de wereldberoemde suite van Sergei Prokofjev. De lijn tussen haat en liefde is maar dun…

Concert in Rhenen - Ons-Genoegen - dirigent Willem van Zee

Ook bij De Liefde voor muziek staat het orkest onder leiding van Willem van Zee. Hij werkte al eerder samen met Irma ten Brinke, onder andere bij het Zutphense Open Fanfare Orkest.

Blaasconcert in Rhenen - Liefde voor muziek door Ons Genoegen Rhenen en Irma ten Brinke in Cunerakerk - Irma ten Brinke

Over Irma ten Brinke
SBo voert de Liefde voor muziek niet alleen uit; sopraan Irma ten Brinke versterkt het orkest. Na haar doctoraalexamen Muziekwetenschap studeerde Irma zang in Utrecht en Amsterdam. Ze is thuis in verschillende klassieke muziekstijlen. Zo soleerde Irma ten Brinke o.a. in de grote oratoria van Bach, Händels Messiah en Judas Maccabeus. Tevens vertolkte zij operarollen, onder meer als Violette in La Traviata van Giuseppe Verdi. Daarnaast draagt Irma ook moderne muziek een warm hart toe.

Meer informatie over Irma is hier te vinden.

Over Ons Genoegen Rhenen
De Rhenense muziekvereniging Ons Genoegen (OG) werd opgericht op 17 februari 1868 en bestaat dus al ruim 150 jaar. Het is daarmee de oudste muziekvereniging in Rhenen en de provincie Utrecht. De leeftijd van de leden is zeer uiteenlopend. Het jongste lid is 8 jaar en het oudste rond de 70 jaar.

Voorheen liep Ons Genoegen ook op straat bij gelegenheden als Koninginnedag en de avondvierdaagse. Sinds 2003 doet zij dat niet meer en is er bewust gekozen om een concertvereniging te zijn. Doordat er meer tijd is voor het repeteren aan concertwerken, gaat de kwaliteit van de concerten omhoog. U kunt dit zelf ervaren bij onder andere De liefde voor muziek van het Symfonisch Blaasorkest van Ons Genoegen Rhenen.

Foto Irma ten Brinke: © Majanka Fotografie

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 02 nov 2019 om 20:00 uur

Toegangsprijs

18 Jaar en ouder: € 10,= p/p*
Jongeren t/m 17 jaar en studenten: € 7,= p/p*

* voorverkoop (aan de deur: € 13,=)

Contactgegevens

Blaasconcert in Rhenen - Ons Genoegen Liefde voor muziek logo