Leon van Liere en Micha van Weers

Overzicht

Muziek in Rhenen - Leon van Liere en Micha van Weers geven liedrecital bij Vrienden van het Lied

Datum: 29 sep 2019

De liefde is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Beethoven schreef de eerste liedcyclus over dit thema en plaveide daarmee de weg voor talloze liedcomponisten. In dit programma, gewijd aan de liefde, brengen Leon van Liere en Micha van Weers op 29 september liederen ten gehore van Beethoven, Weber, Strauss, Quilter en Duparc.

Tenor Leon van Liere studeerde klassiek zang bij Frans Huijts aan het Rotterdams Conservatorium, waarna hij zijn opleiding vervolgde bij Raymond Modesti. Momenteel wordt hij gecoacht door Brian Masuda en ontvangt hij lessen van Rudolf Piernay. Als oratoriumzanger vertolkte hij soli in onder andere de Passies van Bach en werken van Händel, Haydn, Mozart, Verdi en Dvorak.

Op het gebied van opera zong Leon diverse rollen in werken van onder andere Mozart, Puccini en Verdi. Hij was enkele malen te gast als solist bij de NTR Zaterdagmatinee en zal daar in 2019 weer zijn opwachting maken. Tijdens zijn studie organiseerde hij samen met mezzosopraan Suzanne Verburg en pianist Jan-Willem Passchier concerten, waarin zij liederen en duetten van onder meer Purcell, Quilter, Schumann en Strauss zongen.

Muziek in Rhenen - Leon van Liere en Micha van Weers geven liedrecital bij Vrienden van het Lied - Leon van Liere

Met de Koreaanse pianiste Lin Kwon verzorgde Leon lunchconcerten en volgde hij masterclasses van Rudolf Piernay en Rudolf Jansen. In 2014 vertolkte hij liederen uit en over Rusland, begeleid door Wijnand van Klaveren, die deze liederen ook arrangeerde. Sinds 2018 vormt hij een lied duo met pianiste Micha van Weers en in oktober van dat jaar is hij toegelaten als solist bij de vereniging Vrienden van het Lied.

Pianiste Micha van Weers studeerde piano in Maastricht bij Tilly Keessen en Tonie Ehlen, en richtte zich in Praag bij de pianist František Maxián op 20e-eeuws Tsjechisch pianorepertoire. Daarna specialiseerde zij zich als liedpianist in liedstudies bij de pianisten Konrad Richter (in Stuttgart), Hartmut Höll (Mozarteum Salzburg) en privé bij Julius Drake (Londen). Micha nam deel aan masterclasses bij onder anderen Rudolf Jansen, Robert Holl, Graham Johnson en Julius Drake.

Micha van Weers geeft recitals met diverse zangers, en concerten met instrumentalisten. Als gespecialiseerd liedbegeleider geeft zij masterclasses en privéles, aan liedduo’s, (vocale) ensembles en instrumentalisten. Ook trad ze op in het Concertgebouw en het Muziektheater in Amsterdam en in concertseries in: Nederland, Parijs (Salle Gaveau, en het Institut Néerlandais), het Staatstheater Kassel, Karlsruhe, Stuttgart, Praag, Salzburg en Italië. In de media was zij te horen in Vrije Geluiden van de VPRO, Podium Witteman, bij een NTR-documentaire over hertalingen door Jan Rot van Mahlers Wunderhorn Lieder en diverse life programma’s voor Radio 4, de Italiaanse RAI en de Süddeutscher Rundfunk.

Muziek in Rhenen - Leon van Liere en Micha van Weers geven liedrecital bij Vrienden van het Lied - Micha van Weers

Micha is ook te horen in bijzonder liedrepertoire, zoals van vervolgde joodse componisten uit W.O.II. Voor het label Challenge Records maakte zij premiere CD-opnamen van de liederen van Julius Röntgen en de Brit Cyril Scott. Hiervoor kreeg zij lovende recensies in de internationale pers (zoals Gramophone, Luister en Fonoforum). “Betoverend spel”; “Zij laat de vleugel fonkelen en schitteren” zijn herhaaldelijk in de pers termen over haar pianospel.

Als liedduo met haar partner, de bariton Robbert Muuse ontving zij verschillende prijzen, zoals de Publieksprijs en de Speciale Prijs van de RAI op het Internationale Seghizzi Liedconcours in Italië, en de MeesPierson Award van Jonge Nederlanders in het Concertgebouw Amsterdam.

De liedrecital van Leon van Liere en Micha van Weers vindt plaats in De Vlam in Rhenen. Daar vindt tot en met 12 november tevens de expositie van de Rhenense fotografe Soooph plaats.

Surf voor meer informatie over Leon van Liere en Micha van Weers naar hun websites (klik op de namen).

Foto’s: © Fred van de Heetkamp (Micha van Weers)

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 29 sep 2019 om 15:00 uur
Eindigt 29 sep 2019 om 16:45 uur

Toegangsprijs

19 Jaar en ouder: €17,50 (niet leden)
Jongeren t/m 18 jaar: € 5,00
Leden VVHL: Gratis

Contactgegevens