Kunstroute expo in Stadsmuseum Rhenen

Overzicht

Kunst in Rhenen - Kunstroute expo in Stadsmuseum Rhenen

Datum: 07 sep 2019

Van 7 tot en met 28 september zet Stadsmuseum Rhenen de spotlichten op werk van kunstenaars uit deze gemeente en omgeving. U kunt zich bij de Kunstroute expo daarbij verheugen op schilderijen en tekeningen, beeldhouwwerk, fotografie, keramiek en mixed media.

Tijdens de Kunstroute expo in het Stadsmuseum Rhenen presenteren zo’n 40 kunstenaars hun werk in de middeleeuwse kelder en in het Museumcafé. In de tuin van het Stadsmuseum Rhenen ziet men vanaf 7 september een Eregalerij voor kunstenaars met een speciale verdienste voor Rhenen. Die eer komt Margot Kikkert toe, kunstenaar van het jaar 2018 – zij won de kunstenaarswedstrijd in de Cunerakerk tijdens Open Monumentendag in september 2018. Ook kunstenaar Henk van de Vis krijgt de volle aandacht. In de museumtuin staan vanaf nu twee kunstwerken van hem.

Verder vindt op 14 september, Open Monumentendag Rhenen 2019 (tevens Kleurrijk Rhenen) de Kunstenaarswedstrijd plaats en wordt op 20 september de Kunstenaar van het Jaar 2019 bekend gemaakt.

De Kunstroute expo wordt geopend door wethouder Simone Veldboer. Bij de presentatie is een speciale Kunstroute-brochure gemaakt. Daarin staat alle informatie over de kunstenaars, de locaties en openingstijden. De toegang tot de ateliers is gratis. Het museum geeft in de Kunstroute-weekenden meer dan 50 % korting op de toegangsprijs, met de Museumkaart heeft men zelfs gratis entree.

U kunt de brochure vanaf nu gratis ophalen bij de VVV Rhenen op het vermelde adres of hier downloaden (pdf).

Over Kunstroute Rhenen
De Kunstroute Rhenen is een samenwerking van Cultuurplatform Rhenen en Stadsmuseum Rhenen, en is bedoeld om de belangstelling voor hedendaagse kunst van kunstenaars uit de eigen omgeving te stimuleren. Ook wordt zo een prikkel tot aankoop gegeven. De locaties van de Kunstroute Rhenen liggen verspreid door de hele stad en de buitengebieden. Niet alleen de verzamellocaties maar ook de individuele exposanten zijn een bezoek meer dan waard.

Openingstijden:
di t/m za: 10:00 – 16:00 uur
zo: 12:00 – 16:00 uur (t/m 15 september)

*Ingang Kerkstraat.

Overige foto’s: Bert Verstegen Vlucht 2018 acryl op papier (banner), Jose Dicker Schuitje varen 2018 olieverf op linnen (agenda overzicht)

Locatie

Markt 20 Rhenen*

Tijden

Begint 07 sep 2019 om 10:00 uur
Eindigt 28 sep 2019 om 16:00 uur

Toegangsprijs

6 t/m 16 jaar: € 4,=
17 Jaar en ouder: € 6,50
Museumkaart geldig

7, 8, 14 en 15 september: gratis

(prijzen inclusief een kopje koffie, glas thee of limonade (voor kinderen))

Contactgegevens

Logo Stadsmuseum Rhenen