Henk van de Vis: Kunst met een glimlach

Overzicht

Expositie in Rhenen - Kunst met een glimlach bij Henk van de Vis

Datum: 01 mei 2018

Henk van de Vis (Utrecht, 5 maart 1941) woont en werkt in 2018 25 jaar in Rhenen. Om dit bijzondere moment te vieren, heeft de kunstenaar besloten om in de maand mei een overzichtstentoonstelling in zijn eigen atelier te houden. De naam van de expo: Kunst met een glimlach.

Het werk van Henk van de Vis, beelden, schilderijen en tekeningen, ontstaat uit een constante gedrevenheid en het geïnspireerd zijn om zich zo te kunnen uiten op een beeldende manier. Stapelen, zoeken, wikken en wegen binnen de compositie, om te komen tot een zekere harmonie, evenwicht en monumentaliteit. Veel kleurgebruik is een behoefte van Henk, zowel uit een tube verf als het combineren van diverse materialen met hun eigen kleur en structuur. Al jaren is de kunstenaar min of meer figuratief aan het werk met een lading c.q. verhaal dat naar zijn vermogen de humor, symboliek of soms een surreële aanpak heeft. Kortom, werk om een blij en positief gevoel bij te kunnen krijgen. Kunst met een glimlach dus.

Expositie in Rhenen - Kunst met een glimlach bij Henk van de Vis - Aandacht voor elkaar

Henk van de Vis volgde van 1957 tot 1958 de opleiding Estetische Vorming bij Artibus Utrecht. Daarna doorliep hij van 1962 tot 1964 de Vrije Academie Den Haag, waar hij leerde beeldhouwen. Deze achtergrond zet(te) de beeldend kunstenaar onder andere in bij diverse opdrachten voor werken in steen, brons en hout. Naast deze opdrachten heeft Henk van de Vis veel exposities door het hele land kunnen houden. De eerste in Rhenen was in 1998 in Museum Het Rondeel.

De laatste jaren is Henk van de Vis zich meer gaan richten op olieverf op doek en tekeningen met pastelkrijt en kleurpotlood. Enkele ruimtelijke werken van onder andere hout, metaal of een ander materiaal bewerkt hij meestal met lakverf. Om te komen tot een fraaie compositie maakt Henk vaak gebruik en combineer ik diverse materialen met hun eigen karakter en structuur. Kortom, Kunst met een glimlach is de moeite van het bezoeken waard. Het volledige cv van Henk vindt u hier.

Kunst met een glimlach kunt u dagelijks bezoeken van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur.

Foto: Aandacht voor elkaar (2012). 16x38cm metaal lakverf op hout

Locatie

Van Deventerstraat 19 Rhenen

Tijden

Begint 01 mei 2018 om 10:00 uur
Eindigt 27 mei 2018 om 17:00 uur

Toegangsprijs

Gratis

Contactgegevens