Klassiek met een twist bij Ons Genoegen

Overzicht

Concert in Rhenen - Klassiek met een twist door Ons Genoegen met Willem van Zande, Tania Kross en Neco Novellas

Datum: 03 nov 2018

Het Symfonisch Blaasorkest van Ons Genoegen brengt op 3 november in de Cunerakerk in Rhenen met Klassiek met een twist een programma dat diverse muziekstijlen met elkaar verbindt. Het orkest zal zelf een aantal imposante klassieke werken van o.a. Richard Wagner ten gehore brengen en zal de internationaal bekende mezzosopraan Tania Kross begeleiden bij een aantal klassieke aria’s uit de opera. Daarnaast heeft de zangeres een aantal componisten uit de popmuziek (o.a. Huub van der Lubbe en Spinvis) gevraagd om eigentijdse composities te schrijven, maar wel geïnspireerd op de klassieke operamuziek. Dat heeft verrassende composities opgeleverd die bij Muziek met een twist gebruikt zullen worden, waarbij Tania (met begeleiding van het SBo) de link legt tussen de klassieke operamuziek en de hedendaagse popmuziek.

Concert in Rhenen - Klassiek met een twist door Ons Genoegen - Tania Kross

Bij Klassiek met een twist wordt ook samengewerkt met Neco Novellas, (bio in het ned een klassiek geschoolde stemkunstenaar die afkomstig is uit Mozambique en expert op het gebied van de traditionele Afrikaanse volksmuziek. Naast een aantal solowerken die Afrikaans getint zullen zijn, zal Neco ook samen met Tania het een en ander laten horen waarbij voor beiden de grenzen van hun normale repertoire overschreden worden.

Concert in Rhenen - Klassiek met een twist door Ons Genoegen - Neco Novellas

De leden van het Symfonisch Blaasorkest, o.l.v. Willem van Zee, gaan met Klassiek met een twist een geheel nieuw repertoire verkennen en laten zich graag door Tania en Neco inspireren en uitdagen in nieuwe richtingen. Laat u zich als publiek ook verrassen door deze bijzondere samenwerking?!

Concert in Rhenen - Klassiek met een twist door Ons Genoegen - Willem van Zee

150 Jaar
De Rhenense muziekvereniging Ons Genoegen (OG) werd opgericht op 17 februari 1868 en bestaat in 2018 dus 150 jaar. Het is daarmee de oudste muziekvereniging in Rhenen en de provincie Utrecht. De leeftijd van de leden is zeer uiteenlopend. Het jongste lid is 8 jaar en het oudste rond de 70 jaar.

Voorheen liep Ons Genoegen ook op straat bij gelegenheden als Koninginnedag en de avondvierdaagse. Sinds 2003 doet zij dat niet meer en is er bewust gekozen om een concertvereniging te zijn. Doordat er meer tijd is voor het repeteren aan concertwerken, gaat de kwaliteit van de concerten omhoog. U kunt dit zelf ervaren bij onder andere het Muziek met een twist.

Foto Tania Kross: © Bas Losekoot

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 03 nov 2018 om 20:00 uur
Eindigt 03 nov 2018 om 22:00 uur

Toegangsprijs

€ 15,=

Contactgegevens