Klassiek en de Rijn: Arjen Leistra

Overzicht

Orgelconcert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Arjen Leistra in de Cunerakerk (25 mei 2019)

Datum: 25 mei 2019

Ook tijdens het 10-jarig jubileum van Klassiek aan de Rijn, in 2019, kunt u genieten van orgelconcerten. Het eerste vindt plaats op 25 mei en wordt uitgevoerd door Arjen Leistra.

Arjen Leistra (Delft, 1973) studeerde orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria te Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel DM en UM), Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert (kerkmuziek en improvisatie).

In 1996 werd Arjen Leistra 2e prijswinnaar van de “International Organcompetition” te Dublin (Ierland). Hetzelfde jaar werd hij benoemd tot cantor-organist van de Hoflaankerk te Rotterdam-Kralingen. Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs.

Orgelconcert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Arjen Leistra in de Cunerakerk (25 mei 2019)

Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten. Hij is een veelgevraagd begeleider van diverse koren op orgel en piano en als continuo-speler op eigen kistorgel. Vanaf september 2008 is Arjen  Leistra als organist verbonden aan de Grote Kerk te Schiedam. In deze kerk is hij ook dirigent van het koor Vocalis St. Jan. Van zijn orgelspel verschenen de afgelopen jaren verschillende cd’s.

Het programma wordt later bekend gemaakt.

Het concert vindt plaats in de Cunerakerk in Rhenen. Meer informatie over Arjen Leistra is te vinden op zijn website. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Klassiek aan de Rijn (klik op het logo).

Vrienden van Klassiek aan de Rijn
De concerten van Klassiek aan de Rijn, zoals dat van Arjen Leistra, zijn alleen mogelijk als de organisatie (naast subsidies en sponsoren) een flinke groep vrienden hebben die haar ondersteunt. Voor minimaal € 49 per concertseizoen* helpt u Klassiek aan de Rijn om steeds weer een mooi en inspirerend jaarprogramma samen te stellen. Als dank krijgt u een gratis upgrade bij elk concert: bij een reservering tot twee personen zit u vooraan in de kerk, zodat u de concerten van zeer dichtbij meemaakt, zonder dat u heel vroeg aanwezig hoeft te zijn. In de pauze worden de drankjes (inclusief) speciaal voor u geserveerd in het koor van de kerk. Klik hier om u op te geven als Vriend van Klassiek aan de Rijn.

Ontvang als welkomstcadeau een mooie klassieke cd!

* Een concertseizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 25 mei 2019 om 20:15 uur
Eindigt 25 mei 2019 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 8,=
CJP / Student: € 4,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.

Contactgegevens